Arkeolog Merve'nin Ardında Bıraktığı Not Ortaya Çıktı: 'Ben Masumum Her Şey Kamerada'

Zeugma Müzesi’nde görevli arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharı birçok soru işaretini de gündeme taşıdı.

Arkeolog Merve'nin Ardında Bıraktığı Not Ortaya Çıktı: 'Ben Masumum Her Şey Kamerada'

Zeugma Müzesi’nde görevli arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharı birçok soru işaretini de gündeme taşıdı. Kaçmış’ın intiharından önce bıraktığı not ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına giren notta, 'Ben yapmadım, masumum. Her yerde kameralar var izleyince göreceksiniz' ifadesi yer alıyor.

s-b32695ba8260a2a1f7138ee2fcad99a5fb29a4
Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, intihar olayı sonrası ailenin vekaletini alan Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi dün savcılık soruşturmasına vekaletini sundu. Soruşturma dosyasında yer alan evrakların bir örneğini aldıklarını söyleyen ailenin avukatı Aslı Pasinli, Merve Kaçmış tarafından intihardan önce yazılan ve soruşturma dosyasına giren bir not olduğunu belirtti.

"Yazı oldukça bulanıktı"

s-9e3ea715c48035e669bee4fba76f8855332351
Pasinli, “Merve’nin intihardan önce bırakmış olduğu notu dosya içinden gördük. Fakat yazı oldukça bulanıktı. Ama notta işyerine bir atıf olduğu açık ifadelerden belli. İlk cümlesi ‘Ben yapmadım, masumum. Her yerde kameralar var, izleyince göreceksiniz’ diye başlayan ve işyerinde yaşanan olaya ilişkin 4-5 cümlelik bir not. Devam eden cümleler okunamıyordu. Yazının çözümlenmesini de talep edeceğiz” dedi.

"Psikolojik otopsi talebinde bulunacağız"

s-0da7a90b7d290ff8605e0e707c673025b7e28c
Merve’nin uzun süreli bir mobbing sonucu intihara sevkedilip edilmediği yönünde soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunacaklarını söyleyen Pasinli şöyle devam etti: “Bakanlığa bu konuya ilişkin idari bir soruşturma başlatılmasını Merve’nin bıraktığı intihar notuna da işaret ederek başvuruda bulunacağız. Psikolojik otopsi talebinde bulunacağız. Psikolojik otopsi kişiyi intihara sevk eden sürecin ayrıntılı bir şekilde incelenmesidir. Ve bu dosyanın aydınlatılması için işyerinde kaybolduğu söylenen 150-200 tarihi esere ilişkin Merve’nin çalışma arkadaşlarının da bilgisine başvurulmasını isteyeceğiz.”

Ne olmuştu?

Zeugma Müzesinde Neler Oluyor? Genç Arkeoloğun İntiharına 'Mobbing' İncelemesi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER