Arnavutluk'ta Polis Thodex Kurucusu Özer'in Peşinde: Kaldığı Otele Operasyon Yapıldı, Kaçtığı Tespit Edildi

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'a gitti ortaya çıkmıştı. Polisin Özer'in kaldığı oteli tespit edilip operasyon yaptığı ancak daha önce kaçtığı için yakalanamadığı bildirildi...

Arnavutluk'ta Polis Thodex Kurucusu Özer'in Peşinde: Kaldığı Otele Operasyon Yapıldı, Kaçtığı Tespit Edildi

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'a gitti ortaya çıkmıştı. Polisin Özer'in kaldığı oteli tespit edilip operasyon yaptığı ancak daha önce kaçtığı için yakalanamadığı bildirildi... s-4e07bd15fed850c1f2aa761b90234f726d2ee0
Habertürk'ün haberine göre  Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin, 2 milyarlık tarihi vurgunla yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in geldiği Arnavutluk'ta arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Arnavutluk'ta üst düzey bir yetkiliden aldığı bilgileri aktaran Çetin, "Kaldığı oteli tespit edilip operasyon yapıldı ancak otelden daha önce kaçtığı için yakalanamadı. Özer'in kiraladığı araç ve plakası belirlendi" ifadelerini kullandı.

Operasyon yapılan otelden kaçtı

s-0abb93ace6f7180830fe513a67557fb669ead3
Çetiner şu bilgileri verdi:
"Arnavut yetkililer ülkelerine gelen Faruk Fatih Özer'in aranmasının devam ettiğini ifade ediyorlar. Bu arama kapsamında kaldığı otelin tespit edilip, operasyon yapıldığı ifade edildi. Havalanından hangi arabayı kiraladığı ve plakası tespit edilmiş. Plakaya bakılarak Arnavutluk'un hangi bölgede olduğuna dair aramalar sürüyor."

Arnavutluk sınırlarından çıkmadı

s-cecbe482dcecb4028c001d4ef4cd308f79083b
"Ülke sınırları dışına kaçmadığı sürece yakalanması beklenen bir durum. Muhtemelen otoban ve yolları izleme noktalarından aracın nereye gittiği tespitinin yapılmaya çalışılıyor. Suçluların iadesi konusunda Arnavutluk bu konuda Türkiye ile yakın ilişkiler içerisinde.Emniyet Genel Müdürlüğü iki kez Arnavutluk Emniyet Gene Müdürlüğü'nde temas kurdu. Görüşmeler sadece bakanlık seviyesinde değil bürokratlarca da yapılıyor. Operasyon Türkiye ile koordinasyon içerisinde yönetiliyor. Henüz Arnavutluk sınırları içerisine çıkmamış. Operasyon akşam saatleri içinde gerçekleştiğine göre Tiran bölgesinde bulunduğu ifade ediliyor."

Soylu 'Şahsın 31 milyon lirasına el konuldu' demişti

s-f67aa420b77fa3450842e6374d087427c046ab
İçişleri Bakanı Soylu, bugün Özer'le ilgili olarak Arnavutluk polisiyle irtibata geçildiğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
"Şahsın Türkiye’de 3 ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konuldu. Oraya girerken de 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş. Onu da biliyoruz. Onu da oradan teyit ettik.Tabi orada şimdi Arnavutluk güvenlik güçleri bu konudaki hazırlıklarını yapıyorlar. Zannediyorum ki bu konuda inşallah yakalanması gerçekleştirilir ve Türkiye’ye getirilir inancındayız."
Thodex'in Kurucusu Fatih Özer'in MHP’li Saffet Sancaklı’nın Oğluyla Ortak Şirket Kurduğu Ortaya Çıktı - Çoğunluk Z Kuşağından: Thodex Kullanıcıları Kimler? Mağdurlar Hangi Şehirden? - Thodex Kurucusu Fatih Özer İçin Kırmızı Bülten Çıkarıldı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER