Aşı Turizmi Başladı: Türkiye'den Rusya'ya Sputnik V Turu Düzenliyorlar

Koronavirüsten korunmak isteyenler aşı bulma telaşına düştü.

Aşı Turizmi Başladı: Türkiye'den Rusya'ya Sputnik V Turu Düzenliyorlar

Koronavirüsten korunmak isteyenler aşı bulma telaşına düştü. Birçok ülkede aşı yapılacak kişiler için sıra oluşturulurken, sıra beklemek istemeyenler için Rusya’ya ‘aşı turizmi’ düzenlenmeye başladı. Rusya’ya tur düzenlediklerini iddia eden şirketin yöneticisi “Moskova’da bir klinikle anlaştık. Moskova turu, konaklama, uçak ve aşı dahil fiyatımız 1.099 Euro. Aşı olana da aşı karnesi veriliyor.” dedi.

s-d7ec4f099d43be4cdb9d751da3402dfa9704b0
Dünya, koronavirüsten kurtulmak için canla başla mücadele ediyor. Henüz salgın kontrol altına alınabilmiş değil. Salgınla mücadelede başarı yakalanabilmesi için en önemli silahın ise aşı olduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda piyasaya sürülen aşılar arasında Sinovac, Pfizer-Biontech, Sputnik V ve AstraZeneca aşıları ön plana çıkmış durumda. Aşı sayısının yetersiz olması nedeniyle de dünyada 100’e yakın ülke henüz aşıya ulaşabilmiş değil. Salgının boyutu büyük ve aşıya ulaşım da zor olunca, aşı sırasını beklemek istemeyenler için ‘aşı turizmi’ başlatıldı. Türkiye’den de bazı tur operatörleri ‘aşı turizmi’ yapmaya başladığını duyurdu.

'Aşılar Moskova'ya gider gitmez yapılıyor'

s-bcf921ef7972eb1b3b07666e1afdb3f0952d4e
Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Rusya'ya aşı dahil tur düzenlediğini öne süren bir şirket, turun kapsamını şöyle açıkladı:
“Turu satın almanız halinde size iki uçak bileti kesiyoruz. Örneğin ilk uçuşunuz 15 Nisan’da olacaksa ikinci uçak biletiniz 6 Mayıs’a ayarlanıyor. Her iki gidişte de Moskova’da 2 gece konaklama yapılıyor. Aşılar Moskova’ya gider gitmez yapılıyor. Aşılar orada anlaştığımız klinikte yapılıyor. Gider gitmez aşı yapmamızın sebebi ise orada en azından 24 saat geçirmenizi sağlamak... Böylece bir yan etki oluşması durumunda müdahale edilebilmesini sağlıyoruz. Yanınızda da Rusça bilen bir asistan oluyor. Sonrasında da bir Moskova seyahati yapılıyor. Kremline gidiliyor, metro turu yapılıyor, Nazım Hikmet’in mezar yeri ziyaret ediliyor.”

Aşı karnesi veriliyor

s-c95936a2175da0c5b5ec6733a63ea2da472eb1
Sürecin tamamen yasal olduğunu belirten tur organizatörü, aşının ardından bir belge verilip verilmediği sorusuna yanıt olaraksa, “Aşı pasaportu verilmiyor ancak uluslararası geçerliliği olan aşı karnesi veriyorlar. Yapılan aşı ise Rus Sputnik V.” dedi.

Vize dahil 12 bin lira tutuyor

s-329059414038a3588cc68e1aca6981cbda0e25
Organizatör şirket, seyahatin maliyeti ile ilgili olaraksa, “Yeşil pasaportunuz varsa vize almanız gerekmiyor. Eğer vize alınacaksa Rusya’ya iki kez gidileceği için çift girişli vize alınıyor. Bunun ücreti 220 dolar. İki turda da 4 yıldızlı otel konaklaması yaptırıyoruz. Uçak biletleri ve iki doz Sputnik V aşısı için 1.099 Euro talep ediyoruz. Bu da Yaklaşık 10 bin TL’ye geliyor. Vize de eklenince toplam ödemeniz gereken ücret 12 bin TL’ye yaklaşıyor. Aslında bu makul bir rakam." dedi.İki doz aşı için kliniğe 130 euro ödeme yapıldığını belirten yetkili, Rusya'ya her gidenin aşı olamadığını da sözlerine ekledi. Liberal Demokrat Parti'nin Cumhur İttifaklı 1 Nisan Şakası Tepkilere Neden Oldu - Online Derse Katıldı: Ziya Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması - Muhalefetin Oylarıyla Reddedilmişti! Tartışılan Güvenlik Soruşturması Teklifi İçin Tekrar Oylama Yapılacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER