Atatürk Orman Çiftliği'nde Üretim Başlıyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kiralanan Arazide Çiftçiye Dağıtılmak Üzere Tohum Üretilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde üretim için düğmeye bastı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde Üretim Başlıyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kiralanan Arazide Çiftçiye Dağıtılmak Üzere Tohum Üretilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde üretim için düğmeye bastı. Üç yıllığına kiralanan arazide çiftçilere dağıtılmak üzere tohum üretimi yapacak.

Ankara ekonomisine ve çiftçiye katkı sağlayacak proje kapsamında büyükşehir ekipleri tarafından arazi temizlenerek, ekime hazır hale getirildi.

Ankara ekonomisine ve çiftçiye katkı sağlayacak proje kapsamında büyükşehir ekipleri tarafından arazi temizlenerek, ekime hazır hale getirildi. Ankara ekonomisine ve çiftçiye katkı sağlayacak proje kapsamında büyükşehir ekipleri tarafından arazi temizlenerek, ekime hazır hale getirildi. 2 parsel ve yaklaşık 300 dekardan oluşan arazide Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçiye dağıtılmak üzere yem bitkisi (Macar fiği) tohumu üretecek. Hayvan yemi olarak kullanılan, kış şartlarına dayanıklı Macar fiği tohumu üretimine başlayacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda tohumları kendisi üreteceği için de bütçesine katkı sağlayacak.

"Bu arazi Ulu Önder Atatürk'ün kendi parasıyla alıp, Türk milletine hediye ettiği bir alan"

"Bu arazi Ulu Önder Atatürk'ün kendi parasıyla alıp, Türk milletine hediye ettiği bir alan" "Bu arazi Ulu Önder Atatürk'ün kendi parasıyla alıp, Türk milletine hediye ettiği bir alan" Arazinin yıllar sonra kuruluş amacına uygun olarak kullanılacağını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, Büyükşehir Belediyesi olarak Atatürk'ün mirasına sahip çıktıklarını söyledi.Yıllardır kullanılmayan arazide artık üretim yapacaklarını vurgulayan Güldaş, şu bilgileri verdi:“İçinde bulunduğumuz bu arazi Ulu Önder Atatürk'ün kendi parasıyla alıp, Türk milletine hediye ettiği bir alan. Bu alan gördüğünüz gibi bir süredir kullanılmıyordu. Son yapılan ihalede Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın talimatıyla, belediye olarak araziyi 3 yıllığına kiraladık. Atatürk Orman Çiftliği Yönetimine de teşekkür ediyoruz. Artık burada üretim yapılacak. Çiftçimize dağıtılmak üzere tohum yetiştireceğiz. Buranın kuruluş amaçlarından biri olan tohum dağıtma, damızlık dağıtma işlevini de yıllar sonra tekrar aktif hale getirmiş olacağız.”

"Daha ucuza, daha sağlıklı eti Ankaralılarla buluşturabileceğiz"

s-7fbf5d5cfeda8e045d2f57ff82c66e85a903ae
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kesimle ilgili çalışmalara önem verdiklerini belirten Güldaş, “Atatürk Orman Çiftliği'ne sahip çıkıp, onu yaşatmaya çalışırken aynı zamanda kırsal kesimle ilgili çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Burada ürettiğimiz tohumlarımızı inşallah kırsaldaki çiftçilerimizle buluşturup, en ekonomik şekilde üretim yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yem bitkileri üretimi artınca, hayvancılık da gelişecek. Böylece daha ucuza, daha sağlıklı eti Ankaralılarla buluşturabileceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER