Atatürk Posterini Ters Asan AKP'li Belediye CHP'yi Suçladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini ters şekilde asarak tepkilerin odağı olan AKP'li Çayırova Belediyesi, olaya ilişkin açıklamasında CHP'yi suçladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin 30 Ağustos Zafer B.

Atatürk Posterini Ters Asan AKP'li Belediye CHP'yi Suçladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini ters şekilde asarak tepkilerin odağı olan AKP'li Çayırova Belediyesi, olaya ilişkin açıklamasında CHP'yi suçladı.

s-6ad693a56125a5390041edd79cf59b142bb5a6
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde AKP'li Çayırova Belediyesi'nin binasına ters şekilde asılması büyük tepki çekmişti. Hata mı Yoksa Kasıtlı mı? AKP'li Belediye, Atatürk Fotoğrafını Ters Astı - Çayırova Belediyesi'nden bir açıklama geldi. Belediye açıklamasında, Atatürk posterinin işçiler tarafından "sehven" ters asıldığı ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını duyuruldu. Ancak açıklamanın büyük bölümünde daha çok CHP hedef alındı. Açıklamada, olaya müdahale etmemekle suçlanan CHP'nin bayram öncesi "fitne" ateşi yakmak istediği öne sürüldü.Çayırova Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Aziz Milletimizin en kutlu zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos'u büyük sevinç, mutluluk ve coşkuyla yaşamak, gelecek nesillere hatırlatmak ve bu zaferin mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için belediyemizce yapılan afiş çalışması sırasında meydana gelen birkaç dakikalık da olsa kabul edilmez hata bir maalesef hepimizi derinden üzmüştür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri belediye personelimizce asılırken bir anlığına sehven ters sarkıtılmış olup daha sabitleme yapılmadan fark edilerek hızlı bir şekilde şekilde düzeltilmiştir.Tüm bu hatanın yapılması, fark edilmesi ve düzeltilmesi 5 dakikayı daha bulmamıştır. Tüm bu olaylar yaşanırken olaya tanık olan, o kısa süre içerisinde olaya hiç bir müdahalede bulunmayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini kısa süre de olsa ters asılmasını çirkin bir siyasi propagandaya dönüştürmeye çalışan, ilçemizde ve ülkemizde yapılan tüm güzel işleri manipüle etmeyi kendine adet edinmiş CHP zihniyeti de maalesef posterin düzeltilmesi konusunda uyarmak yerine yanlış algı oluşturmak için bu üzüntü verici olaydan keyif duymuş ve bundan siyasi çıkar ummuştur.Olayın gerçeğine şahitlik etmelerine rağmen bu zihniyetin belediye işçilerini zor durumda bırakan bu davranışları her türlü edepten, ahlaktan ve siyasi etikten yoksundur. Zira olay yaşanır yaşanmaz ilgililer hakkında idari inceleme başlatılmıştır. CHP İlçe Başkanının milli bayramımız öncesinde yakmak istediği fitne ateşi ve durumdan vazife çıkararak yaptığı bu davranış maalesef kınanacak bir durumdur. Vatanımızın düşman işgalinden temizlendiği günün anısına Milli Bayram ilan edilen 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarken, bu zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER