Avrupa Birliği: 'Türkiye'nin Sığınmacı Anlaşmasına Sadık Kalmasını Bekliyoruz'

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin göçmenlerin Avrupaya geçişine müsade edeceği yönündeki haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin sığınmacı anlaşmasına sadık kalmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.  'Türk tarafından resmi açıklama yok'Sputnik Türki.

Avrupa Birliği: 'Türkiye'nin Sığınmacı Anlaşmasına Sadık Kalmasını Bekliyoruz'

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin göçmenlerin Avrupaya geçişine müsade edeceği yönündeki haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin sığınmacı anlaşmasına sadık kalmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

'Türk tarafından resmi açıklama yok'

s-ebec39d66a10edd75d590e1d4bcf41486ba35a
Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Avrupa Birliği Komisyonu'ndan, Türkiye'nin mültecilerin Avrupaya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberler için bir açıklama geldi. Avrupa Komisyonu sözcüsü, yaptığı açıklamada "Türk tarafının sığınmacı ya da göçmen politikasında herhangi bir değişiklik yaptığına dair resmi açıklamada bulunmadığını vurgulamak isterim" dedi.

'AB-Türkiye anlaşması hâlâ yürürlüktedir'

s-4f4d832b98ee6dcfd8e8b15b29d5d7a6071fb2
Sözcü, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizim bakış açımızdan şimdiki halde AB-Türkiye anlaşması hala yürürlüktedir ve biz Türkiye'den bu anlaşmadan kaynaklanan taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz. Türk yetkililer resmi politikada değişiklik olmadığını resmen teyit etti ve biz bunun böyle kalmaya devam etmesini bekliyoruz."

Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

s-d4a16c0c443352e0ff0dae3d7e44cdd831e6cc
Türkiye'nin göçmenlerle sığınmacıların Avrupaya geçişi için sınırlarını açmakta olduğu iddiası ile ilgili Yunanistan ve Almanya Başbakanları Miçotakis ile Merkel arasında telefon görüşmesi de gerçekleştiği belirtildi.İki liderin Türkiye'deki durumu ve Yunan sınırına doğru mülteci hareketini konuştuğu, Miçotakis'in Merkel'i Yunanistan'ın aldığı önlemlerle ilgili bilgilendirdiği açıklandı.

Türkiye'nin mültecilerin Avrupaya geçişine engel olmayacağı iddiasının ardından, geceden bu yana Edirne'de ve Ege kıyılarında hareketlilik oluştu.

Sınırdan Manzaralar: Kontrolün Kaldırılmasının Ardından Mülteciler Edirne'ye Doğru Yürümeye Başladı -

Yunanistan, mülteci hareketliliğine karşı önlem olarak sınır kapısında önlem aldı.

Otobüs Çektiler: Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı'nı Giriş ve Çıkışlara Kapattı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER