Avrupa'da maske zorunluluğu bitiyor

Avrupa Birliği'nin (AB) havayolu ulaşımında maske zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik kararı Pazartesi günü yürürlüğe girdi.

Avrupa'da maske zorunluluğu bitiyor

Avrupa Birliği'nin (AB) havayolu ulaşımında maske zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik kararı Pazartesi günü yürürlüğe girdi. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) yetkilileri bir süre önce yaptıkları açıklama ile havalimanı ve uçuşlarda maske zorunluluğunun 16 Mayıs'tan itibaren kaldırılacağını bildirmişti.

Almanya'da uçuşlarda maske zorunluluğu devam edecek

Zorunlu olmamakla birlikte yolcuların maske takması hâlâ tavsiye ediliyor. Almanya hava sahasında ise uçuşlarda maske zorunluluğu sürecek. Almanya Sağlık Bakanlığı, Almanya'daki uçaklarda maske zorunluluğunun süreceğini açıkladı. Almanya'da otobüs ve tren yolculuklarında da maske takma mecburiyeti sürüyor.

Avusturya'da tüm seyahat kısıtlamaları kalktı

Avusturya'da korona bağlantılı tüm seyahat kısıtlamaları yürürlükten kalktı. Hükümet, yeni bir virüs varyantının ortaya çıkması durumunda test, kayıt ve karantina zorunluluğunun yeniden yürürlüğe girebileceğini açıkladı. Avusturya'da seyahatlerde "3G şartı" olarak bilinen aşılı, iyileşmiş olma veya negatif test ibraz etme şartı aranıyordu.

Fransa'da toplu taşımada maske zorunluluğu bitti

Önlemlerin gevşetildiği Fransa'da da otobüs ve trenlerde maske zorunluluğu sona erdi. Bu kararla birlikte ülkede sadece huzurevleri ve hastanelerde maske takma zorunluluğu sürüyor. Buralara girişte ziyaretçiler aşılı ya da iyileşmiş olduklarını veya negatif test sonucunu ibraz etmek zorunda.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, maske zorunluluğunun gevşetilmesi ile ilgili olarak, "Bu bizim kısıtlamaları kaldırma stratejimiz ile örtüşüyor" ifadesini kullandı. Veran, "Beşinci dalgayı henüz tamamen arkamızda bırakmış olmasak da durumda iyileşme gözlemliyoruz" dedi.

Cannes'da maske zorunluluğu olmayacak

Fransa'da Salı günü uluslararası bir organizasyon olan, dünyaca ünlü Cannes Film Festivali başlayacak. Festivalde de maske zorunluluğunun uygulanmayacağı bildirildi. Geçtiğimiz aylarda birçok Avrupa ülkesi iç mekanlarda maske takma zorunluluğunu kaldırmış, yalnızca hastaneler, huzurevleri, tren ve otobüslerde maske takma zorunluluğuna devam edilmişti.(DW)

Avusturya'ya girişlerde uygulanan Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldı

Kuzey Kore'de son 24 saatte Kovid-19'dan 21 kişi öldü

ABD'de Kovid ölümleri 1 milyona çıktı

Kovid atlatanlar dikkat! Bu 4 semptom senelerce sürebilir...

Araştırma: Kovid kısıtlamaları insanların yaratıcılığını artırdı

Pfizer'ın Kovid-19 hapının güvenilirliği sorgulanıyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER