Avrupa LNG fiyatları 10 haftanın en düşük seviyesinde

Spark Commodities verilerine göre, LNG'nin Kuzeybatı Avrupa'ya teslimat maliyetleri dahil Şubat teslimli fiyatı, artan yeniden gazlaştırma kapasitesi nedeniyle son 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Montel-Foreks'in haberine göre, gemi teslimli LNG’nin (DES) Şubat ayı fiyatı d.

Avrupa LNG fiyatları 10 haftanın en düşük seviyesinde

Spark Commodities verilerine göre, LNG'nin Kuzeybatı Avrupa'ya teslimat maliyetleri dahil Şubat teslimli fiyatı, artan yeniden gazlaştırma kapasitesi nedeniyle son 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, gemi teslimli LNG’nin (DES) Şubat ayı fiyatı dünkü işlem gününde en son 19,49 USD/MMbtu olarak değerlendirildi. Bu rakam bir hafta önce ise 21,73 USD/MMbtu seviyesinde idi. Veriler incelendiğinde son fiyatın 27 Ekim'den bu yana en düşük seviye olarak kayıtlara geçtiği görülüyor.

Bir piyasa kaynağı, “Bu, Avrupa gaz fiyatlarındaki keskin düşüşler ile ithalat kapasitesinin sürekli artmasının bir kombinasyonu” yorumunu yapıyor.

Şubat teslimli kargolar için indirimler en son 1,67 USD/MMbtu olarak değerlendirildi ve bir hafta önce görülen 0,60 USD/MMbtu'dan yükseldiği görülüyor.

Bununla birlikte, verilere göre, Avrupa'ya deniz taşımacılığının karlılığı da azaldı ve şimdi yılın büyük bölümünde fiyatlar Asya'nın lehine hareket ediyor.

Bir ABD kargosunun Sabine Geçidi'nden Avrupa'ya nakliyesinin kârlılığı veya net geri dönüşü - maliyet, sigorta ve navlun dahil - en son Mart yüklemesi için Asya rotasından yalnızca 0,61/MMbtu daha yüksek olan 17,82 USD/MMbtu olarak değerlendirildi.

ABD, LNG ihracatında Katar'ı yakaladı

 

İngiltere, Rusya’dan LNG ithalatını durdurdu

 

Dünyayı 800 milyar dolarlık LNG yatırımı bekliyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER