Avrupa'nın göbeğinde büyük kriz! PKK'lılarla bir olan polis, Türklere saldırdı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dört gün eylem yapan, polisle bir olup Türkler'e saldırgan ve Türk işyerlerini tahrip eden PKK'lılar, Avusturya'dan üstteki düzeyde destek alınca, Viyana'daki Türklerin sabrı taştı. Avusturya'da dört gün her tarafında seri eylemler yapan, PKK sembo.

Avrupa'nın göbeğinde büyük kriz! PKK'lılarla bir olan polis, Türklere saldırdı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dört gün eylem yapan, polisle bir olup Türkler'e saldırgan ve Türk işyerlerini tahrip eden PKK'lılar, Avusturya'dan üstteki düzeyde destek alınca, Viyana'daki Türklerin sabrı taştı.

Avusturya'da dört gün her tarafında seri eylemler yapan, PKK sembolleri içeren yasa dışı terör örgütü PKK militanları ile Türkler arasında perşembe ve cuma günü, Viyana- Favoriten bölgesinde meydana çıkan olaylar sebebiyle iki ülke iki taraflı olarak elçileri çağırdı.

300 KİŞİ BİRBİRİNE GİRDİ

Başkentte etraf gergin ve saldırgan PKK'nın yarattığı gerilim, Türkleri tedirgin ediyor. Eylemlerde 300 kişi birbirine girdi, 11 gözaltı, 7 yaralı var. Viyana'daki Bakan-Türk elçi toplantısında ise sert ağız dalaşı oldu.

"ONLARA TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ"

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine tarafından, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, eylemcileri savundu ve "Onlara terörist veya PKK destekçisi diyemezsiniz" dedi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da, "Viyana'nın iyi yerlerinde eylem yaptırdınız. üstelik korudunuz" diye yanıt verdi. Bakanlıkta, diplomaside öyle görünmeyen dozda sesler yükseldi.

İşte o tarihi tartışmanın ayrıntıları:

OLAYLARLA İLGİLİ TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR

Pazartesi Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'u, Dışişleri'ne çağıran Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Avrupa'da yasaklı terör örgütü PKK'yı açıkça savundu. Türkiye'nin "Yangına benzin döktüğünü" bahis eden Schallenberg, Ankara'yı olayları tırmandırmakla suçladı.

Avusturya'daki Türkleri eylemcilere saldırttığını bile öne süren Bakan, "Eylemcileri, terör örgütü destekçileri diye tanımlamayın. Bunu tasvip etmeyiz" dedi.

"SİZİN KORUMANIZDA EYLEM YAPIYOR"

Ozan Ceyhun, Ankara'nın tavrını yansıttı ve "PKK'lıları Viyana'nın göbeğinde eylem yaptırıyorsunuz. PKK'lılar korumanız altında günlerdir eylem yapıyor. Bu nasıl bir terörle çaba? Ülkenizde yasak olan terör örgütüne bakışınız bu mu?" diye konuştu.

Bu sözlerle ortam gerildi. Dışişleri Bakanı Schallenberg kişisel olarak, "Gelecekte bu tür açıklamalardan kaçının, sizi men ederim" diye sert uyarıda bulundu. Schallenberg, "Eylemcileri, terör örgütü üyeleri veya destekçileri olarak tanımlayamazsınız. Ülkemizde toplanma ve fikir özgürlüğü en üst düzeyde korunur" dedi. Bakan, "Diğer ülkelerdeki çatışmaların, ayrılıklarının ülkemize taşınmasına müsade veremeyiz" diye ekledi.

PKK'YLA AVUSTURYA POLİSİ BİR OLUP SALDIRDILAR

Avusturya basını keza Türkiye'nin, PKK eylemlerine müsade verilmesini kınadığını ve Ozan Ceyhun'un başka tanımlama yapmadığını duyurdu. Türkiye ise benzer sert tonda Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırıp uyarılarını bildirdi.

PKK yandaşı gruplara nasıl olup da dört gün eylem hakkı verildiği, PKK'nın yasaklı sembollerinin taşınmasına nasıl göz yumulduğu soruldu. Bu tavrın PKK yasağına uymadığı da, hem polisle birlikte Türk vatandaşlarına saldırıldığı, bir takım meslek yerlerine hasar verildiği hatırlatıldı.

TÜRKLER FAŞİST, PKK'LILAR DEMOKRATMIŞ!

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, PKK'ya karşı eylem yapan Türklerin Ankara göre yönlendirildiğini iddia etti. Nehammer, PKK'ya ve bozkurt işareti yapanlara karşısında yasaklarının devam ettiğini de hatırlattı.

Geçen hafta perşembe ve cuma günleri yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemlerde 11 birey gözaltına alındı, PKK'lıların saldırısında yedi de polis yaralandı. Bir kişiye de bozkurt işareti yaptığı için para cezası verildi.

bu vesileyle muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti de yaptığı açıklamada, PKK'lı göstericilere aleyhinde meydana çıkan Türkleri "faşist"; PKK'lı eylemcileri ise "demokrat" olarak niteledi.

Avrupa'nın göbeğinde büyük kriz! PKK'lılarla bir olan polis, Türklere saldırdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER