Avrupa'ya Rus doğalgaz akışı bugün değişmeyecek

Ukrayna Gaz İletim Sistemi İşletmecisi verilerine göre, Ukrayna ile Slovakya arasındaki Velke Kapusany giriş noktasında gaz iletim hacmi bugün 36,9 milyon mᶟ/gün olarak gerçekleşiyor. Montel-Foreks'in haberine göre, Kuzey Akım 1 üzerinden Almanya'ya gaz iletimi planlanmıyor.

Avrupa'ya Rus doğalgaz akışı bugün değişmeyecek

Ukrayna Gaz İletim Sistemi İşletmecisi verilerine göre, Ukrayna ile Slovakya arasındaki Velke Kapusany giriş noktasında gaz iletim hacmi bugün 36,9 milyon mᶟ/gün olarak gerçekleşiyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Kuzey Akım 1 üzerinden Almanya'ya gaz iletimi planlanmıyor. Rusya, Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaş nedeniyle Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımları sona erdirmesini bu hatta yeniden faaliyetleri başlatmayı şart koşmuş bulunuyor.

Avrupa'ya Norveç’ten iletilen gaz hacmi ise bugün 267 milyon mᶟ/gün olarak gerçekleşiyor.

Gaz ticaretinde, Hollanda TTF hub’ı Ekim vadeli doğalgaz kontratı bugün en son önceki haftanın kapanışına göre %5 düşüşle 195,85 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü.

AB enerji bakanları önceki hafta Cuma günü yaptıkları toplantıda Rus doğalgaz ithalatının fiyatını sınırlamayı kabul etmedi ve öneriyi daha fazla çalışılması için Avrupa Komisyonu'na geri gönderdi.

Komisyon, önümüzdeki günlerde talep kısıtlamaları, enerji piyasası gelir tavanları ve vadeli piyasalar için likidite desteği ile enerji maliyetlerini dizginleme önerilerini detaylandıracak.

Dönmez: Doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz

 

Gaz ithalatçısı VNG, Alman hükümetinden yardım istiyor

 

Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri yüzde 50 arttı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER