Ay ve Yıldız Kesici Alet Sayıldı: Türk Bayrağı ile Protestoya Katılan Kişi Mahkemelik Oldu...

Almanya'da polis şiddeti protestosuna Türk bayrağı ile katılan Murat Güneş mahkemeye sevk edildi.

Ay ve Yıldız Kesici Alet Sayıldı: Türk Bayrağı ile Protestoya Katılan Kişi Mahkemelik Oldu...

Almanya'da polis şiddeti protestosuna Türk bayrağı ile katılan Murat Güneş mahkemeye sevk edildi. Polisin direğin ucundaki "yıldız ve hilali" kesici alet kabul ettiğini ifade eden Güneş, "Böyle hazımsızlık görülmedi" dedi.

s-44123ac27c12ec0eb03dbc9712436a0ae3c280
Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Wuppertal kentinde polisin orantısız güç kullandığı gerekçesiyle düzenlenen protesto gösterisinde bir skandala imza atıldı.Alman polisi, protestoya Türk bayrağı direğiyle katılan Murat Güneş’i hazmedemedi. Alman polisinin Türk bayrağı direğinin ucundaki kromdan yapılmış “yıldız ve hilali” kesici alet kapsamına alarak, Güneş’i mahkemeye sevk etti. Yaşadığı olayı anlatan Güneş, “Protesto sırasında taşıdığım Türk bayrağı direği birilerini rahatsız etti. Bayrak direğinin ucundaki ay ve yıldız, kesici alet kapsamında değerlendirildi. Hem 1.200 euro ceza kesildi, hem de mahkemede hakkımda dava okunacak” dedi.

'Türk düşmanlığının geldiği son nokta...'

s-aaf2dd1ba66cc9e2577235c2b7385b9a71904a
Güneş, Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya’da da artan polis şiddetine tepki göstermek için yasal olarak protesto düzenlediklerini ifade ederek, Geçtiğimiz hafta bir vatandaşımızın öldürülmesi ve bazı vatandaşlarımızın yaralanmasıyla ilgili polis şiddetini protesto ettik. Tabi polisler kendilerini protesto ettiğimiz için bizi yakın takibe aldı. Araçlarımızı kontrol ettiler. Herhangi bir kusuru bulamayınca Türk bayrağımıza yöneldiler. Bu Almanya’daki Türkiye düşmanlığının geldiği son noktadır. Burada sindirilmeye çalışıyoruz” dedi.

'Terör yandaşlarını dokunulmuyor.'

s-100f5d5986f75b803cf529b49af7d2e58fb2a8
Almanyanın Wuppertal kentinde terör örgütü PKK sempatizanları ve üyelerinin örgüte haraç topladığını belirten Güneş, “Polisler bunu bildikleri halde operasyon yapmıyor. Ama işte görüldüğü gibi bizlere olmadık bahanelerle cezalar yazıyorlar. İki kere 1200 euro ceza yazdılar” diye konuştu. İzmir Tabip Odası: Bu Aşılama Hızıyla Toplumsal Bağışıklığın Sağlanması En Az 3 Yıl Sürer - Çinli Bilim İnsanları Ses Dalgalarıyla Yağmur Yağdırdı - Bülent Arınç'tan İmalı Sözler: 'Dünün Mücahitleri Bugün Müteahhit Oldu'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER