AYM Başkanı, HDP'yi Kapatma Davası İçin Raportör Görevlendirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin kapatılması istemiyle iddianame hazırlamıştı.

AYM Başkanı, HDP'yi Kapatma Davası İçin Raportör Görevlendirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin kapatılması istemiyle iddianame hazırlamıştı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan inceleme için raportör görevlendirdi.

s-10b6116b926de26e1824300e811ef2891ee242
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için 17 Mart 2021’de Anayasa Mahkemesi'ne iddianame sundu.“HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğu, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları” belirtilen iddianame için Anayasa Mahkemesi raportör görevlendirildi.  Hazırlanacak ilk rapor sonra AYM Başkanlığı tarafından incelenecek. İddianame kabul edilirse, HDP’den savunma istenecek.

Raportör, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayarak esas hakkındaki raporunu hazırlayacak

s-025eba8f0872839af4f23bf6feba626f92bf09
Bu raportör ilk inceleme raporunu hazırlayarak Başkanlığa sunacak. HDP'den ön savunma istenecek. Ön savunmanın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş de HDP'ye gönderilecek.Daha sonra belirlenecek bir tarihte Başsavcı Şahin, AYM Genel Kuruluna sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Hakkında siyasi yasaklılık talep edilenler de, AYM’ye yazılı ve sözlü savunma verebilecekler. Bütün bu sürecin ardından raportör, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayarak esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.

Ayrıca bakınız

HDP'ye Kapatma İddianamesi: Demirtaş ve Yüksekdağ Dahil, Yüzlerce İsme Siyasi Yasak İstemi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER