Babacan'dan Bahçeli'ye: 'Milliyetçilik Askıya Ekmek Koymak Değildir'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı 'askıda ekmek' kampanyasıyla ilgili, "Bundan hiç utanmıyorlar mı? Adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız.

Babacan'dan Bahçeli'ye: 'Milliyetçilik Askıya Ekmek Koymak Değildir'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı 'askıda ekmek' kampanyasıyla ilgili, "Bundan hiç utanmıyorlar mı? Adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu, iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demek. Söze gelince, yerli ve milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir" dedi.

s-04f4094b12ae1ec715bf9f72accf6e53b20b72
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Erzurum İl Kongresi’nde konuştu. Konuşmasında basın özgürlüğü, parlamenter demokrasi, yoksulluk sorunu ve KHK’lara da değinen Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı 'askıda ekmek' kampanyasıyla ilgili, "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir" ifadelerini kullandı.Gazete Duvar'ın aktardığına göre Babacan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

"Yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar uygulayacağız"

"Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele günü. Pandeminin de etkisiyle son dönemde çok sayıda işyeri kapandı. Pandemiden evvel başlayan ve devam eden ekonomik krizle işsiz, gelirsiz ve yoksul nüfusumuz arttı. Hükümet ise, vatandaşlarının yoksullaşması karşısında etkili bir şey yapamadı. Avrupa Birliği kriterlerine göre hesap ettiğimizde ülkemizde 17 milyon yoksul insan bulunuyor. Biz, yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar uygulayacağız. İhtiyacı olanı biz gidip bulacağız ve yardım edeceğiz. Biz bu yardımları lütuf olarak değil, aile ve hak bazlı yapacağız."

"Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"

"Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir" "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir" 5f8aecb56a72483253027c13.jpg
'Askıda ekmek’ diye bir proje başlattılar. Bundan hiç utanmıyorlar mı? Adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu, iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demek. Söze gelince, yerli ve milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir."

"Güçlü devlet ekmeğe muhtaç bırakmaz"

Güçlü devlet, vatandaşını ekmeğe muhtaç bırakan devlet değildir. Güçlü devlet, gazetecilerini aydınlarını hapse atan devlet değildir. Güçlü devlet, hukukun üstünlüğü ilkesini çiğneyip güç gösterisi yapan devlet değildir. Güçlü devlet, özgürlüklerin kısıtlanmasını bir marifet sayan, doğarken kimlik kartı verdiği vatandaşını kimsesizliğe terk eden devlet değildir.

MHP, geçtiğimiz günlerde 'Askıda ekmek' kampanyası başlatmıştı.

CHP'li Muharrem İnce de kampanya üzerinden Bahçeli'yi eleştirmişti

Bahçeli'nin 'Askıda Ekmek' Kampanyasına İnce'nin Yorumu: 'Desteklediği Hükümet Türkiye'nin Uçtuğunu Söylüyor'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER