Bahçeli'den Biden'a: 'Cumhur İttifakı'nı Nasıl Yıkarım' Diye Hesap Yapmayı Bırak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösterdi.

Bahçeli'den Biden'a: 'Cumhur İttifakı'nı Nasıl Yıkarım' Diye Hesap Yapmayı Bırak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösterdi. Biden'ın lobilerin oyuncağı olduğunu söyleyen Bahçeli, "Beyaz Saray'da 'Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak" dedi.

s-b8d62c3be171ec5de0c69fadc1f043666928af
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.  Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Ayaklarımıza pranga vurmak için kuyruğa girenleri diri umutlarımızla süpüreceğiz. Alayını birden silindir gibi ezip geçeceğiz. Tarih sahnesinde onlar yokken biz vardık. Gün gelecek onlar yine olmayacak, ancak biz yine olacağız. Kıtalarda bizim sözümüz geçerken kıyıda köşede yer bulmak için çırpınanlar bugün bize medeniyet dersi vermeye çalışıyor.Çıkarcılar iş birliği yapıyor, hainler güç birliği yapıyor, hamdolsun dağları devirir, çağları çevirir, yine de bunları mahvı perişan ederiz. Terör örgütleriyle görülecek bir hesabımız vardır. Devran dönüp hesap vakti geldiğinde bunlara müsamahalı davrananlar tıpkı onlar gibi alçak olacaktır.Terörle mücadelenin şirret faillerini deşifre etmek, bunların yüzüne ayna tutmak şarttır. Bir yandan elimizi sıkmak için öne çıkan, diğer yandan kolumuzu kesmek için ön alan ülkelerin iki yüzlü tavırları iyice canımızı sıkmıştır. Müttefik sandıklarımızın asıl gayesi boyun eğmemizdir.Kim kiminle yürüyor açıklıkla görüyoruz. Bizim asıl inancımız şudur, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur."

'ABD ile ilişkiler tarihi bir kavşaktadır'

s-ff312e7ffd7edc5bb354bf31271c0606ca8c9f
"Tarihimizi sorgulatmayız. Milletimizi yargılatmayız. Milli şerefimizi sonu ölüm bile olsa tartışmaya açtırmayız. ABD'nin yeni başkanı, seçim döneminde Ermeni lobilerinin desteğini almak için sözde soykırımı tanıyacağını duyurmuştur. Sonunda lobilerin oyuncağı olduğunu, tarih cinayeti işleyerek, yalana sımsıkı sarılarak ispat etmiştir. Biden'ın 24 Nisan 2021 tarihli yazılı açıklaması tarihe kara bir leke gibi düşmüştür. Türkiye-ABD arasındaki diyalog köprülerini dinamitlemiştir. Bizim sorunumuz ABD halkıyla değil, Beyaz Saray'a çöreklenmiş zulüm bekçileriyledir. Biden hakikatten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır.Bir de Konstantinopolis ibaresini kullanmıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nda böyle bir isimlendirme ile anılan bölge veya şehir yoktur. Bizim İstanbulumuz vardır ve dünyanın en büyük Türk kentidir.Beyaz Saray'da 'Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak. türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz.ABD ile ilişkiler tarihi bir kavşaktadır. S-400'ü aktif hale getirmek, F-35 için ödediğimiz paraları tahsil etmek ilk işimiz olmalıdır. Devletimizin ve hükümetimizin alacağı her karara desteğimiz sonucu ne olursa olsun tamdır."
Dünya Basını Erdoğan’ın Biden’a Yanıtını Yorumladı: Çekindi ve Kendini Frenledi - Ümit Özdağ'dan Garo Paylan'a Tehdit: 'Sen de Talat Paşa Deneyimi Yaşayacaksın...' - Hindistan'da Korona Kabusu: Ambulans Bulunamayınca Anne Ölen Oğlunu Kendi Taşıdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER