Bahçeli'den Boğaziçi Açıklaması: 'Öğrenciden Başka Her Türlü Haşarat ve Anarşist Gruplar Yuvalanmıştır'

MHP lideri Bahçeli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "28 gündür ülkemizin gündeminde yer alan Boğaziçi Üniversitesi, demokratik bir hak arayışına veya masum bir öğrenci itirazına sahne olmamıştır.

Bahçeli'den Boğaziçi Açıklaması: 'Öğrenciden Başka Her Türlü Haşarat ve Anarşist Gruplar Yuvalanmıştır'

MHP lideri Bahçeli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "28 gündür ülkemizin gündeminde yer alan Boğaziçi Üniversitesi, demokratik bir hak arayışına veya masum bir öğrenci itirazına sahne olmamıştır. Mesele öğrenci ya da rektör meselesi değildir. Asıl mesele üniversiteleri kapsayacak olası bir dalgalanmayı toplumsallaştırıp siyasallaştırmaktır." dedi.

s-dc9222fa9da9d36bf52138be7b71c1d06af4c5
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde: "Boğaziçi Üniversitesi’nde süregelen habis eylemler mutat ve kanuna muvafık bir Rektör atanmasına gösterilen eften püften tepkilerden maksat itibariyle farklı ve fazla anlamlar taşımaktadır. Türkiye’nin boğazını sıkmak isteyen provokatörler Boğaziçi’ne tutunmanın arayışındadır. Milletimizin hassasiyetleriyle oynamayı özgürlük, mukaddesatını hedef almayı demokrasi, toplumsal huzur ve sükûnetini baltalamayı eğitim hakkı gibi lanse ve servis eden iç ve dış mihraklar, devşirdikleri piyonlarla yasa dışı protestoları yaygınlaştırmanın amacındadır. 28 gündür ülkemizin gündeminde yer alan Boğaziçi Üniversitesi, demokratik bir hak arayışına veya masum bir öğrenci itirazına sahne olmamıştır. Bu üniversitenin kapısına öğrencinden başka her türlü haşarat ve anarşist gruplar sırayla yuvalanmıştır. Nitekim her şey ortadadır.

Akademisyenler bu sakat tutumlarıyla başka bir açıdan Türkiye muhaliflerine kucak açmışlardır"

s-eceea3dc19b03742dce470ef8a431feef3287e
"Boğaziçi Üniversitesi’nin giriş kapısı kilitlenmişse, bunun nedeni terör örgütlerinin eylem ve manevra alanını daraltmak içindir. Mesele öğrenci ya da Rektör meselesi değildir. Asıl mesele üniversiteleri kapsayacak olası bir dalgalanmayı toplumsallaştırıp siyasallaştırmaktır. CHP, HDP, İP ve bunların diğer yandaş partileri Boğaziçi Üniversitesi’nde oynanan oyuna doğrudan iştirak etmişlerdir. Üniversiteye sırtlarını dönen sözde akademisyenler ise bu sakat tutumlarıyla başka bir açıdan Türkiye muhaliflerine kucak açmışlardır. ilime sırt dönenler; karanlığa yüz verirler, karışıklığa omuz verirler, krize onay verirler, kargaşaya destek verirler. Üstelik bazı çapulcuların kutsallarımıza hakaret etmelerine de ses çıkarmazlar. Çıkarsalar kör ideolojik muhitlerince aforoz edileceklerini gayet iyi bilirler."

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Eylemlere 'Kabe' Soruşturması: 4 Öğrenci Gözaltında
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER