Bahçeli: 'Deniz Salyası Nedeniyle Alınacak Tedbirlere Samimiyetle Destek Vereceğiz'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunuyla ilgili olarak "Deniz salyası istilası, çevre üzerinde bir kez daha kararlı, daha dürüst, daha derinlikli düşünmemize yol açmıştır" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'n.

Bahçeli: 'Deniz Salyası Nedeniyle Alınacak Tedbirlere Samimiyetle Destek Vereceğiz'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunuyla ilgili olarak "Deniz salyası istilası, çevre üzerinde bir kez daha kararlı, daha dürüst, daha derinlikli düşünmemize yol açmıştır" dedi.

s-c67090810843361149f7a7b66683dd5d18b8d1
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Çevre sorunları sadece çevre kirliliği veya çevrenin bilinçsizce kullanımı olarak değil, toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel, ahlaki boyutları olan karmaşık sorunlar yumağı haline gelmiştir. Marmara Denizi'nde mart ayından itibaren baş gösteren, içinden geçtiğimiz şu günlerde feci hal alan deniz salyası istilası, çevre üzerinde daha kararlı, daha dürüst, daha derinlikli düşünmemize yol açmıştır."

'Deniz salyası nedeniyle alınacak tedbirlere samimiyetle destek vereceğimizi ifade ediyorum'

s-9943ae1dfb8a46c59732868e5ca282474a29ab
"Bu kaygı verici tablodan her insanımızın rahatsızlık ve üzüntü duyması normaldir. Deniz salyasının kıyılarımızda yatay bir tabaka oluşturmak şöyle olması, dikey bir hareketle dibe doğru indiği de gözlenmektedir. Mutlak suretle kabul etmek zorundayız, kirli bir denizin çevresinde sağlıklı bir hayat kurulamayacaktır. Bir zihniyet değişikliğine refakat eden çevreyle uyumlu hayat şartlarını da tesis etmek zorundayız. Tahrip olmuş bir doğa, talan edilmiş bir medeniyete, talih kuşuna hasret kalmış bir insanlığa davetiyedir. Sürdürülebilir hayat, çevrenin imarı ile gerçekleşmelidir.Çevre demek aynı zamanda vatan demektir. Deniz salyası nedeniyle alınacak tedbirlere samimiyetle destek vereceğimizi ifade ediyorum. Siyasi rant hesabına tevessül gibi bir yanlışa da hiçkimse düşmemelidir. Deniz salyası belasını yenmek için el birliğine, güç birliğine ve hedef birliğine ileri düzeyde ihtiyaç olduğu asla unutulmamalıdır. Su, hava, toprak ve denizi birlikte değerlendiren entegre çevre politikaları geliştirilmelidir."
Bakan Koca Açıkladı: BioNTech Aşısı İçin Aile Hekimlikleri de Devrede - Prens Harry ve Meghan Markle Yeni Doğan Bebeklerine Neden Lilibet Diana İsmini Verdi? - ABD, 20 Yıl Sonra İlk Kez Yeni Bir Alzheimer İlacını Onayladı -

'Bütün gözler AYM'ye çevrilecektir, HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur'

s-4f5829524f14bc99b5b64b51d19ffd69fec884
"HDP'nin kapatılma süreci ile bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi maalesef savsamaktadır. Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) çevrilecektir. İkinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur. Bu kanlı ve karanlık sayfa açılmamak üzere kapatılmalıdır. Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının TBMM'de görüşülüp karara bağlanması neden gecikmektedir?"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER