Bahçeli: 'Gündeme Gelmek İçin Kendilerine Saldırı Organize Ediyorlar'

MHP lideri Bahçeli, gazeteci ve siyasetçilere yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili olarak "Gündeme gelmek için kendilerine saldırı organize ediyorlar" dedi.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırılarla ilgili yaptığı konuşmad.

Bahçeli: 'Gündeme Gelmek İçin Kendilerine Saldırı Organize Ediyorlar'

MHP lideri Bahçeli, gazeteci ve siyasetçilere yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili olarak "Gündeme gelmek için kendilerine saldırı organize ediyorlar" dedi. 

s-33a80b1de30743e3deae95cdb282a2eb1da752
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırılarla ilgili yaptığı konuşmada “Gündeme gelmek için kendilerine saldırı organize ediyorlar” ifadesini kullandı.Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, “Kimse şiddet ihalesini üstümüze yıkmaya çalışmasın” dedi ve şu ifadeleri kullandı:
"Bazı gazeteci ve siyasilere yönelik saldırılarda MHP ile bağ kurmak zorlama bir isnattır. Gözümüzü daldan, budaktan esirgemeyiz. Taraf olmadığımız saldırının faili olarak gösterilmek ucuz bir provokasyondur. Biz bu taktiklerin arka planını, masa başında yapılan kanlı planları 12 Eylül'den beri tanırız. Hiç kimse şiddet ihalesini üzerimize yıkmaya çalışmasın. Tavsiyem odur ki suç ve suçluyu uzaklarda araştırmasınlar. Sicili kabarık birisinin kavga anını kayda aldırması ve masumiyet pozuna bürünmesi bilindik bir numaradır. Film setlerindeki bu numara eskimiştir, alıcısı da kalmamıştır."

'Davutoğlu'nun insan içine çıkacak hali kalmazdı'

s-50c5b9104d77501c2c68e27b88a2d60f3d5756
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yüklenen Bahçeli, 7 Haziran 2015 seçiminin ardından gerçekleşen görüşmeleri hatırlatarak "Bize söylediklerini açıklasaydık insan içine çıkacak hali kalmazdı" dedi.
"Serok Ahmet'in telaşla harekete geçmesi, bu şahsın sözde gazetenin istismarla yoğrulmuş haberleri, malum saldırıların gerçekleşme zamanı dikkatle analiz edilmesi gereken bir durumdur. Ülkücüleri suçlu göstermek, Cumhur İttifakı'nda sorun varmış gibi göstermek, toplumsal hassasiyetle uğraşmak, zillete verilmiş yeni bir emiridir. CHP ve İP'in parlamenter sistem arayışında son haline gelmesi, Rusya'daki benzer bir krizin gösterilmesi tehlikeli sinyaller arasındadır. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler bize göre prova niyetindedir. Sokak hareketi çıkarmak için çırpınan işbirlikçilerin varlığı bilinen bir gerçektir.MHP ve Cumhur İttifakı'nın neden hedefe konulduğu ortadadır. Serok'un konuşmaya ne hakkı ne haddi vardır. Biz onun namertliğini iyi biliriz. Koalisyon hükümeti kurduğunda bize geldiğinde söylediklerini açıklasaydık insan içine çıkacak hali kalmazdı. Kimlere tefrişatçılığı yaptığı malumdur."

HDP kapatılsın çağrısı

s-0d18c04e48fb7eb2f06855f9422b4155273136
Bahçeli konuşmasında, HDP'nin kapatılmasına ilişkin çağrısını yineledi:
"Bizim parti kapatılmasıyla ilgili görüşlerimiz çok açıktır. Tutarlı çizgimizde şimdiye kadar bir değişiklik olmamıştır. Siyasi partilerin kapatılarak cezalandırılması yerine, anayasanın temel ilkelerine aykırı hareket eden parti sorumluların  cezalandırılmasını dile getirdik. Kurunun yanında yaşın da yanmasının önlenmesi önemlidir. HDP'nin kapatılması adalete aykırılık teşkil etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti çadır devleti değildir."
Selfie Başına 10 Dolar Alıyorlardı: Taksim Meydanı'ndaki Kostümlü Kişilere Ceza - 21 Numuneden 5'inde Tespit Edildi: Pudrada Kanser Yapıcı Asbest Tehlikesi - 'Vatan Borcu'na Kur Ayarı: Bedelli Askerlik Ücretlerine Zam Geldi...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER