Bahçeli'nin 'Askıda Ekmek' Kampanyasına İnce'nin Yorumu: 'Desteklediği Hükümet Türkiye'nin Uçtuğunu Söylüyor'

CHP'li Muharrem İnce, MHP lideri Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasını değerlendirdi.

Bahçeli'nin 'Askıda Ekmek' Kampanyasına İnce'nin Yorumu: 'Desteklediği Hükümet Türkiye'nin Uçtuğunu Söylüyor'

CHP'li Muharrem İnce, MHP lideri Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasını değerlendirdi. Türkiye’de ekmeğe muhtaç çok sayıda vatandaş olduğunu belirten İnce, "Bahçeli bir karar versin. Türkiye uçuyor mu, ekmeğe muhtaç mı?" dedi.

s-7a823d4c1247bd75202179702e05e8b128094c
İstanbul Ticaret Odası (İTO) komisyonunda alınan karara göre, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 6.25 TL'den 7.50 TL'ye çıktı. 200 gram ekmek 1.25 TL'den 1.50 TL'ye, 240 gram ekmek de 1.50 TLden 1.75 TL'ye yükseldi. MHP de ekmek fiyatlarındaki artışa tepki olarak askıda ekmek kampanyası başlattı.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Bu sebeple ‘askıda ekmek' projesini başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Unutmayalım ki inancımız ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' esasına dayanmaktadır” dedi. MHP teşkilatları da askıda ekmek kampanyası başlatıldığını duyurdu. MHP İstanbul İl Başkanlığı da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ”Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Hadis-i Şerif Tüm teşkilat mensuplarımızla, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin ‘Askıda Ekmek' kampanyasına iştirak ediyoruz” ifadelerini paylaştı.

İnce: Bahçeli bir karar versin

s-482b0cddf5a93b91ccecb726c93075a328eb04
‘Bin Günde Memleket Hareketi’ gezileri kapsamında Türkiye'yi dolaşan, Gümüşhane’de vatandaş ve esnafla konuşan İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin askıda ekmek kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Bahçeli'nin açıklamasını doğru bulduğunu ifade eden İnce, “Bu ülkede ekmeğe muhtaç çok insan var. Yaptığı iş doğrudur. Pek çok belediyemiz de bunu yapıyor. Ekmeksiz kalmasın insanlarımız. Fazla alabilenler alsın, yardımcı olalım hep birlikte. Doğru buluyorum ama sayın Bahçeli'ye de bir hatırlatma yapmak istiyorum; desteklediği hükümet Türkiye'nin uçtuğunu söylüyor. Sayın Bahçeli ise ekmeğe muhtaç insanlar olduğunu söylüyor. Bir karar versin. Türkiye uçuyor mu, ekmeğe muhtaç mı? Bunun kararını verirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum” diye konuştu.Sözcü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER