Bahçeli'yi İfadeye Çağıran Hakim Hakkında İnceleme Başlatıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi mağdur olduğu davada zorla mahkemeye getirmeye çalışan hakimle ilgili HSK harekete geçti.

Bahçeli'yi İfadeye Çağıran Hakim Hakkında İnceleme Başlatıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi mağdur olduğu davada zorla mahkemeye getirmeye çalışan hakimle ilgili HSK harekete geçti. Hakim hakkında inceleme izni verilerek müfettiş görevlendirildi.

s-177220a383ed325a5ff8532850137d3e6e6d9d
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Twitter üzerinden hakaret edildiği gerekçesiyle Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde şüpheli hakkında kamu davası açıldı. Mahkemenin hakimi Murat Akyol, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazarak Bahçeli'nin beyanının alınması, gelmediği takdirde zorla getirilmesini istedi.Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılan cevap yazısında mağdurun bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekili olması, olaya ilişkin doğrudan bir görgüsünün bulunmaması ve suçun da uzlaşmaya tabi olmaması hususları gözetilerek evrakının yeniden değerlendirilmesini istedi.

"Kanun önünde hiçbir ayrılalığı yok"

s-cfc088555d9debcd40ac27dab5265ce80861c0
Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre,Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bu yazıya karşılık ise Bahçeli'nin beyanının alınmasında ısrar etti.Yazıda hakim "Her ne kadar müşteki milletvekili ve bir siyasi partinin genel başkanı olsa da, kanun ve yargılama önünde normal bir Türk vatandaşından hiçbir ayrıcalığı yoktur. Kanunun getirmiş olduğu uygulama ise müştekinin mahkemece beyanının alınması usulüdür. Bu nedenle yazmış olduğumuz talimat gereğince müştekiye bizzat davetiye çıkartılarak mahkemenizce ifadesi alınmak suretiyle şikayet ve delillerinin sorulması yahut mahkemenize şikayet ve delillerine ilişkin kendisi veya vekili aracılığıyla dilekçe sunar ise de sunmuş olduğu dilekçe ile birlikte talimat yazımızın kapatılarak mahkememize iadesi rica olunur" denildi. 

HSK müfettiş görevlendirdi

Bu gelişmeler üzerine harekete geçen Hakim ve Savcılar Kurulu Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Murat Akyol hakkında inceleme yapılması için HSK Müfettişi görevlendirildi.

MHP'li Özdemir "yanlışlık düzeltildi" demişti

s-d54b62c868b2830ae5b920dc37ac761fe70ba7
Milliyetçi Hareket Partisi Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise iki gün önce yaptığı açıklamada, sorunun çözüldüğünü ifade etmişti. MHP’li İsmail Özdemir şunları kaydetmişti:"Bugün bazı basın yayın organlarında Sayın Genel Başkanımızın “mağdur” sıfatıyla Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesince ifade çağırıldığına dair maksatlı haberler yer almıştır. Aynı mahkeme, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesine 27.03.2021 tarihinde gönderilen yazı ile “ilgili evrakın işlemsiz olarak iade edilmesi” talebinde bulunmuş, yapılan hukuki yanlışlık düzeltilmiştir.Sayın Genel Başkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi yargıya saygı hassasiyetini her zaman taşımış ve bu anlamda örnek siyasi tavırlarını sürdürmüştür. Bu konudaki duruşumuz, demokrasimizin değerli emsalleri arasında yer almaktadır.Durum böyleyken kim oldukları bizim tarafımızdan çok iyi bilenen terör sevici ve kollayıcı medya organlarının meseleyi aslından saptırma amacı taşıyan tutumları kendi kirli suretlerini bir kez daha ortaya koymaktan başka bir netice doğurmayacaktır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER