Bahçelievler'de 3 ton hamsi ikram edildi

İstanbul Bahçelievler Kamu Binaları Meydanı’nda, 15 Ocak’ta 13.00’da Hamsi Festivali düzenlendi.

Bahçelievler'de 3 ton hamsi ikram edildi

İstanbul Bahçelievler Kamu Binaları Meydanı’nda, 15 Ocak’ta 13.00’da Hamsi Festivali düzenlendi. Gelenlere hamsi ekmek ve Trabzon helvasının dağıtıldığı festivalde, uzun hamsi ekmek kuyruğu oluştu. Ayrıca en hızlı hamsi yeme yarışması da düzenlendi. Hamsiden yapılan 18 çeşit tatlı ve yemeğin sergilendiği festivalde, horon gösterisi yapıldı. Karadeniz müziğinin sevilen grubu KOLİVA da 15.00’da sahne alarak sevilen şarkılarıyla güne renk kattı.

Yurdun dört bir yanından özgün lezzetler ve yerel ürünlerin de sergilenip satışa sunulmasıyla Yöresel Ürünler Fuarına ev sahipliği yapan etkinlik ile tüm Türkiye’nin en özel tatları ve sofraların vazgeçilmez ürünleri Bahçelievler’e taşınmış oldu.

BU YIL FESTİVALİN ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENİYOR

Festivale gelenlere hamsi ekmek ikram eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bu yıl Hamsi Festivalimizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Buradaki amacımız, Karadenizli vatandaşlarımızı buraya getirip onların hamsinin canlılığını, neşesini, tüm insanlara, Karadenizli olmayanlara da aktarmaktır. Karadeniz'in güzel, tatlı, zeki, nüktedan insanını hemşerileriyle buluşturup hem Karadenizlileri bir arada tutmak istedik. Ayrıca bu bölge dışındaki 6 bölgedeki insanlarımızı da burada kaynaştırarak Karadeniz kültürünü onlara tanıtmak istedik. Bugün yaklaşık 3 ton hamsi vatandaşımıza ikram edilecek. Arkadaşlarımız çok güzel bir hazırlık yaptı. Ben de hamsi kızartacağım. Herkese afiyet olsun.

HAMSİ YEME ÜÇÜNCÜSÜ DE BURADA

Her yıl Hamsi Festivaline geldiğini belirten Ercan Kuzu, “Geçen yıl, hamsi yeme yarışmasında da üçüncülüğüm var. Böyle etkinliklere her zaman katılırım. Bugün de çok mutluyum. Eşimle hamsi ekmek kuyruğuna da girdik. Hamsimizi yedik. Tadı gayet güzeldi. Balıkesirli olmamıza rağmen hamsiyi ve balığı çok severiz, her zaman tüketiriz” dedi.

Yine küçük oğlu ve kızlarıyla festivale gelip hamsi ekmek kuyruğuna giren Gül Yabancı da “Eğlenmek için geldik. Değişiklik olsun istedik. Hataylıyım ama Karadeniz kültürünü çok severim. Yarım saat boyunca da hamsi ekmek kuyruğunda bekledik. Oğlum şu anda yiyor, tadını da çok beğendi” şeklinde konuştu.

‘’ÇOK HIZLILAR’’

Dershane çıkışı arkadaşlarıyla festivale uğradıklarını söyleyen 13 yaşındaki Berat Atiz, “Arkadaşlarla gelip hamsi yiyelim dedik. Karadeniz kültürü severim ama horon oynamayı bilmem. Buradaki ortamı çok beğendim. Burada çalışanlar da işlerini çok iyi yapıyorlar, çok hızlıca dağıtıyorlar” açıklamasını yaptı.

Metehan Balcı da şunları söyledi:

“Arkadaşlarla çıkıp buraya yemek yemeye geldik. Hamsiyi gayet güzel yapmışlar. Daha önce yapılan kestane ve çiğ köfte festivaline de gelmiştim. Böyle güzel etkinlikler düzenledikleri için belediye başkanımıza teşekkür ederim.”

Konser ve festival etkinliklerinde düzenleme

 

Suudi Arabistan'da deve festivali

 

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER