Bakan Akar'ın 'Düzeltme' Çabaları Kamerada: Erdoğan, Bahçeli'ye 'Refah Partisi' Olarak Geçmiş Olsun Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam 29.

Bakan Akar'ın 'Düzeltme' Çabaları Kamerada: Erdoğan, Bahçeli'ye 'Refah Partisi' Olarak Geçmiş Olsun Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz. Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır."" dedi. Konuşmasında yüzde 50+1 tartışmasına değinen Erdoğan "Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiği anlar, Kızılcahamam kampının açılış konuşmasına adeta damga vurdu. Erdoğan "Bu vesileyle Sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında ve tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın protokoldeki yerinden, kürsüdeki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardığı anlar kameralara yansıdı. Erdoğan sözlerini gülümseyerek düzeltti. 

Detaylara bakalım... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu Erdoğan, "Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer bozuyoruz." dedi."Cumhur İttifakı çatısında MHP ile çalışmalarımız memnuniyet verici şekilde sürüyor." diyen Erdoğan, "Çok daha kapsamlı ve yakın olarak çalışmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı ve ekledi: "AK Parti'nin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur.Hiç kimsenin, üstlendiği sorumluluğun gereğini yerine getirmeyip her şeyi bir üste, özellikle şahsıma havale etme kolaycılığına kaçma hakkı yok.Bizim de kimliksiz, kişiliksiz, köksüz, hazan yaprakları gibi rüzgarın önünde sürüklenmemizi bekliyorlar ama buna fırsat vermeyeceğiz.Şu an itibarıyla 10 milyon 500 bine varan üye sayısına sahibiz. Bu hiçbir partide yok. Bu, partimize olan sevdanın, partimize olan mensubiyet duygusunun ne denli ileride olduğunu gösteriyor.Biz bu ülkenin dünüydük, biz bu ülkenin bugünüyüz, biz bu ülkenin inşallah yarını da olacağız.Şahıslar gelip geçer ama bu dava ilanihaye bakidir. Bu kadro tek yürek, tek bilek olduğu müddetçe, ne dışarıdan ne de içeriden hiçbir güç bizi hedeflerimize doğru yürümekten alıkoyamaz."

"Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır"

s-3e88812dce670bfc28b0935c33b10fe6cdcc39
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:"Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdırBirliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz en büyük gücümüzdür. Adalet duygumuza, vicdanımıza, ahlakımıza, dirayetimize, ülkemize, hizmet aşkımıza sahip çıktığımız sürece hiç kimse milletimizle aramıza giremez.Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğuna inanıyoruz."

İkinci yargı paketinin hazırlıkları yapılıyor"

s-4ec111ad0c3c6f88b63538e7856cee5381c1ea
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa veya vesayete dayanarak millete zulüm etmemesi için bu oranı korumanın gerekli olduğuna inanıyoruz." dedi."Yeni yasama döneminde Meclisimizden en büyük beklentimizden biri, yargı reformu çerçevesinde hazırlanan kanun tekliflerini sonuçlandırmaktır." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:"Amacımız böylesine önemli bir konunun komisyonlardan ve Genel Kurul'dan mümkün olan en geniş uzlaşmayla geçmesidir.Çocukların anne babaya tesliminin icra ve iflas sisteminin dışına çıkartılması konusu da ikinci pakette yer alıyor.Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri.Şimdi reform belgesi çerçevesindeki ikinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklarla ilgili zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır" dedi.

s-808ff528911fcc7f3b922543ab1a642a4c3a3c
Harekatla ilgili Erdoğan, şunları söyledi:

"Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz.

Fırat'ın doğusuyla ilgili muhataplarımıza her türlü ikazı yaptık. Yeteri kadar da sabırla davrandık. Kara devriyesiymiş, hava devriyesiymiş bütün bunların hikaye olduğunu görüyoruz.

Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır.

Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır, siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK/YPG'yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın?"

Ve açılış konuşmasına damga vuran o anlar: Erdoğan AK Parti yerine "Refah Partisi dedi.

Ve açılış konuşmasına damga vuran o anlar: Erdoğan AK Parti yerine "Refah Partisi dedi. Ve açılış konuşmasına damga vuran o anlar: Erdoğan AK Parti yerine "Refah Partisi dedi. 5d9847dd8d8d3ec36126d57e.jpg
"Cumhur İttifakı çatısında MHP ile çalışmalarımız memnuniyet verici şekilde sürüyor. Çok daha kapsamlı ve yakın olarak çalışmayı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan "Bu vesileyle Sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında ve tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu esnada protokolde oturan Milli savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kürsüye seslenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardığı görüldü.

s-fc34e9d618f2ba1054651b732a69a5bd8c5f69
Akar'ın uyarısı ardından Erdoğan gülümsedi ve "AK Parti olarak" olarak düzeltti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER