Bakan Akar, Pakistan Başbakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Pakistan Başbakan Şahbaz Şerif, Karaçi Limanı’nda katıldıkları Pakistan MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi Badr’ın denize indirme töreni sonrasında bir araya geldi. İkili, bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görü.

Bakan Akar, Pakistan Başbakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Pakistan Başbakan Şahbaz Şerif, Karaçi Limanı’nda katıldıkları Pakistan MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi Badr’ın denize indirme töreni sonrasında bir araya geldi.

İkili, bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede, savunma sanayinde iş birliği imkanlarına da değinildi.

Görüşmede Akar, Türkiye ve Pakistan arasındaki derin bağlarla, iki ülke halklarının kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğuna vurgu yaparken, Türkiye’nin Keşmir konusundaki desteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her vesileyle dile getirildiğini aktardı. Akar, Türkiye ve Pakistan arasında askeri iş birliğinin daha da artırılmasının önemine değindi.

Görüşmede, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Muhammed Israr Tareen ile Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul da yer aldı.

Erdoğan: Bittiğinde dünyada bu işin tek örneği olacak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile görüştü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER