Bakan Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz'deki gerginlikle ilgili ilk yorum: Provokatif eylemler var

Doğu Akdeniz'de Rum Kesimi ve Yunanistan'ın ortak adımları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti kıta sahanlığına yönelik ihlaller arttı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz'deki gerginlikle ilgili ilk yorum: Provokatif eylemler var

Doğu Akdeniz'de Rum Kesimi ve Yunanistan'ın ortak adımları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti kıta sahanlığına yönelik ihlaller arttı. Rum kesiminin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Nisan 2020'de ertelenen Doğu Akdeniz'de ilan ettiği sözde münhasır ekonomik bölgedeki (MEB) sondaj programlarının yeniden başlayacağını duyurması da gerginliğe neden oldu.

ÇAVUŞOĞLU, POLONYALI MEVKİDAŞI İLE TOPLANTI DÜZENLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, konuşmasında Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri de değerlendirdi.

"BİZ DİPLOMASİYE ÖNCELİK VERİYORUZ"

Doğu Akdeniz'deki son durumla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Biz her zaman diplomasiye öncelik veriyoruz. Ancak diplomasi tükendiği zaman sahaya iniyoruz. Onun amacı da herkesi diplomasiye geri döndürmek.

"GERGİNLİĞİN SEBEBİ, MAKSİMALİST YAKLAŞIMLAR"

Daha Doğu Akdeniz'de yaşadığımız gerginliklerin sebebi ise Rum Kesimi'nin ve Yunanistan'ın maksimalist (minimalizme tepki olan maksimalizm, aşırılığın estetiği demektir) yaklaşımlarıydı. Bir Sevilla haritası üzerinden Türkiye'yi küçük bir alana hapsetme girişimiydi. Biz bunun böyle olmadığını sahada gösterdik.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA HENÜZ YANIT YOK"

Kıbrıs Türkleri, 'hakça paylaşım' diyor. Biz 'Tüm Akdeniz ülkeleri bir araya gelsin' diyoruz. Bu yüzden cumhurbaşkanımız Akdeniz Konferansı'nı teklif etti. Henüz AB'den cevap yok.

"BÖLGEDE PROVOKATİF EYLEMLER VAR"

Son zamanlarda Yunanistan'dan ve Rum Kesimi'nden provokatif eylemler var. Bizim kıta sahanlığımıza girilmeye çalışılıyor. Haklı olarak bizim donanmamız da önce uyarı yapıyor sonra gerekli tedbirleri alıyor"

Bakan Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz'deki gerginlikle ilgili ilk yorum: Provokatif eylemler varHaberler.com - Son Dakika Haberleri Barış Yahya Çinçin Barış Yahya Çinçin Gündem Editörü Haberler.com - Son Dakika Haberleri Atina'da parlamento önüne 'Yunanistan'ı Türkiye Yönetiyor' yazılı kamyonet bırakıldı

Atina'da parlamento önüne "Yunanistan'ı Türkiye Yönetiyor" yazılı kamyonet bırakıldı

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER