Bakan Karaismailoğlu, İkizdere'de Büyük Resmi Gördü: 'Çevre Hassasiyeti Değil, Sıkıntıları Ülkenin Kalkınması'

Son haftalarda kamuoyunun gündeminden düşmeyen Cengiz Holding’in taş ocağı açmak istediği Rize’nin İkizdere ilçesine giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İyidere Lojistik Liman Projesi sahasına gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, “Ülkemize ve bölgem.

Bakan Karaismailoğlu, İkizdere'de Büyük Resmi Gördü: 'Çevre Hassasiyeti Değil, Sıkıntıları Ülkenin Kalkınması'

Son haftalarda kamuoyunun gündeminden düşmeyen Cengiz Holding’in taş ocağı açmak istediği Rize’nin İkizdere ilçesine giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İyidere Lojistik Liman Projesi sahasına gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, “Ülkemize ve bölgemize yapacağımız büyük yatırımlara karşı çıkanlara artık ne devletimiz ne halkımız ne gençlerimiz kulak asmıyor. İkizdere’de oynanan oyun sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınmasıdır. Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir” sözleriyle ağaç katliamına ve taş ocağına karşı çıkan köylüleri hedef aldı.

s-7b1ef6e9f0caac297f28863c2886fe752aeff3
İkizdereli köylüler, İyidere Lojistik Liman Projesi için Cengiz Holding tarafından İşkencedere mevkiinde açılmak istenen taş ocağına karşı direnmeye devam ediyor. Rize'ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dolgu alanında yapılan Çay Çarşısı projesinde incelemelerde bulunarak, ardından Lojistik Liman Projesi sahasına geçti. Burada bazı açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Karadeniz Bölgemizin incisi Rize doğasıyla, deniziyle göz bebeğimizdir. Yeşili mücevherimiz, çalışkan ve yürekli insanı baş tacımızdır. Devam eden yatırımlarımızla, yakın gelecekte Rizemiz, tarımı, turizmi ve endüstrisinin yanı sıra enerji ve ticaret alanında gelişerek daha bereketli yarınlara erişecektir. Karadeniz Havzası’nın en önemli liman ve lojistik merkezlerinden biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

'Çevre etkileri, sürekli olarak kontrol edilecektir...'

s-bba153dd3bf8bc8c3b05e04826116f4981a45c
Rize İyidere Lojistik Liman yapımında deniz dolgusu için, bütün projelerde olduğu gibi burada da öncelikli olarak mevcut taş ocaklarının kullanılması öncelikleri olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:"İhtiyaç duyulan deniz suyuna dayanıklı taş rezervi konusunda mevcut taş ocakları da dahil tam 10 yerden numuneler alınmış, uygun taşın burada olduğu bilimsel ve tarafsız kurullar tarafından tespit edilmiştir. Cevizlik Taş Ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme Raporu hazırlanarak Rize Valiliğince onaylanmıştır. Çevre etkileri, sürekli olarak kontrol edilecektir. Ocak sahasında açık işletme yöntemleri kontrollü şekilde uygulanacak, ocak içerisinde kesinlikle kırma-eleme tesisi kurulmayacaktır. Ocakta yapılacak faaliyetler sonucunda ortaya çıkacak sarsıntı ve gürültü değerleri, yürürlükteki kanun ve yönetmelikler sınırlarında kalacaktır." İçişleri Bakanlığı'ndan 'Mezarlık Ziyareti' Kararı! Şehit Aileleri Muaf Olacak - Koronavirüsün 'İğrenç' Bir Etkisi Daha Ortaya Çıktı: 'Normal Kokuları Lağım Kokusu Gibi Algılattırıyor' - İsrail, Gazze'de Sivillere Ait Binayı Vurdu: Ölü Sayısı 25'e Yükseldi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER