Bakan Koca Açıkladı: BioNTech Aşısında Türkiye’ye Ayrılan Kapasite Artacak

Günlük koronavirüs tablosunun paylaşılmasının hemen ardından bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Koca, BioNTech'in kurucusu Prof.

Bakan Koca Açıkladı: BioNTech Aşısında Türkiye’ye Ayrılan Kapasite Artacak

Günlük koronavirüs tablosunun paylaşılmasının hemen ardından bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Koca, BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle görüşme gerçekleştirdiğini belirterek "Yeni üretim imkânları devreye girdikçe Türkiye’ye ayrılan kapasite de artacak" dedi.

s-76706de629cb568fbc46d88968ea90cca028a3
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı günlük tabloya göre 183 bin 3 yeni test yapıldı. Vaka sayısı 12 bin 171, hasta sayısı 1370, iyileşen hasta sayısı 8211 olarak açıklandı. Ağır hasta sayısı ise 3201 oldu.

Bakan Koca'nın paylaşımı: 'Ağır hasta sayımız her geçen gün azalıyor'

Koca: "Uğur Şahin ve ekibiyle Biontech aşısıyla ilgili görüştük. Yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye'ye ayrılan kapasite de artacak"

"Mart sonuna kadar 4.5 milyon doz teslim edilecek"

s-906635e354be3ed5d468713894985acf0599ea
Bakan Koca, geçtiğimiz haftalarda BioNTech ile anlaşmasının imzalandığını açıklamıştı. Anlaşmayla ilgili Koca, “Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir” demişti.Koca, şu ifadeleri kullanmıştı:Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur.Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir.Bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir.Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir.Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesiydi. Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı.Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onam alınacak. Bu anlaşmanın hayata geçmesinde engellerin ortadan kalkmasında Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın büyük emekleri vardır. Türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER