Bakan Koca: 'Vefatların Yüzde 90'ı Tam Aşılı Değil'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:Sizlere aşı programımız başlarken tünelin ucundaki ışık göründü demiştim.

Bakan Koca: 'Vefatların Yüzde 90'ı Tam Aşılı Değil'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

s-ada7fae7b450dfa2f3c408da8c2d9b9bd68fc6
Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:Sizlere aşı programımız başlarken tünelin ucundaki ışık göründü demiştim. Bugün tünelin çıkışı görülüyor diyebilirim. Son 4 haftada vaka sayılarında artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını belirtmiştim.

"Yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişiler"

Bugün itibariyle 500 bine yakın olan aktif vakaların yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ını da tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir.Salgın hastalık sebebiyle gençlerin eğitiminin eksik kalması bugün ve geleceğimiz için çok üzücüdür. Endişesi olan velilerimiz olabilir. Eğer böyle düşünüyorsak önce veliler olarak bizler tedbirlere uymalıyız. Günlük hayatla tedbirin çelişmediğini göreceğiz. Bu dönemde öğretmen ve öğrencileri örnek alacağız, veliler olarak da örnek olacağız. Hep birlikte çaba gösterirsek zil sesinden sonra alarm sesi gelir diyenleri haksız çıkarırız. Öğretmenlerin motivasyonu hepimizden büyük olacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları:

s-674ea0a4937b195e5c67e519919d0318f18ad7
Uzaktan eğitim ne kadar başarılı olursa olsun, yüz yüze eğitimin yerine geçemez. Bugün çocuklarımızın arkadaşları ve öğretmenleriyle sınıf ortamında eğitim görmesi elzemdir. Yüz yüze eğitime geçilmesi zorunluluk haline gelmiştir.Yüz yüze eğitim için gerekli adımları Sağlık Bakanlığımız ile attık ve atmaya devam ediyoruz. Okullarımızda ihtiyaç duyulan maske, dezenfektan ve temizlik malzemelerini tüm okullarımıza gönderdik. Okullarda alınması gereken önlemler rehberini tüm valiliklere gönderdik.2021-2022 eğitim öğretim yılında 650 milyon TL'yi tüm okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. 58 bin okulumuz için 113 bin kişilik temizlik personeli görevlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı olarak salgın sürecinde okullarımızın hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak finansmana sahibiz. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz şu anda 2 gündür okullarına gidiyor. Şunu memnuniyet ile ifade etmek isterim ki bu 2 günlük süreç sorunsuz şekilde tamamlandı. Yavrularımızın gözündeki mutluluk, öğretmenlerin öğrencileri ile buluşma hazzı, her şeye her fedakarlığa değerdi. 

"Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır"

Okullarımızın bir daha kapanmaması için bakanlık olarak sadece bize sorumluluk düşmüyor, velilere, kantin çalışanlarına, öğretmenlere tüm paydaşlarımıza düşüyor. Lütfen kurallara harfiyen uyalım. Uyalım ki bir daha okullarımız kapanma sorunu ile karşı karşıya kalmasın. El ele verdiğimiz zaman bu süreçte beraber hareket ettiğimiz zaman, çocuklarımızı okuldan mahrum etmeme imkanımız olacak. İçişleri Bakanlığımızdan çok destek gördük. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER