Bakan Nebati GES'e Ne Kadar Talep Geldiğini Açıkladı! Eleştirenlere de Cevap Verdi: 'Ölmüyoruz, Bitmiyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de Kültepe Ekonomi Zirvesi'ne katılarak bir de konuşma yaptı.

Bakan Nebati GES'e Ne Kadar Talep Geldiğini Açıkladı! Eleştirenlere de Cevap Verdi: 'Ölmüyoruz, Bitmiyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de Kültepe Ekonomi Zirvesi'ne katılarak bir de konuşma yaptı. Nebati'nin konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

Bütçedeki güçlü görünümümüzü devam ettirdik. Mayıs ayında vergi gelirinde en büyük pay yüzde 497 oranında artışla kurumlar vergisi geçici vergisine ait oldu. Küresel enflasyonist baskıların zaruri hale gelen bütçeyi Meclis'e sunduk. Ek bütçe teklifimiz plan bütçe komisyonunda kabul edildi. Uygulamaya aldığımız Türkiye ekonomi modeli sayesinde ülkemiz dünyadan önemli ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Türkiyemiz pandemi sınavını başarıyla atlatmakla kalmamış, büyüme başarısını sürdürmeye devam etmektedir. 

2020 yılında, öldük, bittik, yandık, dükkanlar kapanacak, insanlar işsiz kalacaktı. Öyle dediler değil mi? Halen söylemeye devam ediyorlar. Ölmüyoruz, bitmiyoruz. Kötümserlere rağmen büyümeye koşmaya kazanmaya kazandırmaya ülkemizin bayrağını en güçlü konumda taşımaya devam edeceğiz.

Her konuşmamda ısraren söylediğimiz tespit var. Enflasyon. Mücadele ediyoruz. Birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden de galip gelecek hep beraber bizler olacağız. Zor her zaman oyunu bozar. Enflasyonist baskıların tüm dünyada arttığını görüyoruz. Alım gücünün zorlandığının farkındayız. Bunun en aza indirilmesi için gerekli adımları hızlı bir şekilde attık ve atmaya devam edeceğiz. KDV indirimlerine gittik.

İlgili kurumlarla alacağımız kararla enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Enflasyonla mücadele sürecimizi destekliyoruz. Kredilerin tüketim yerine üretime yönlendirilmesi için tedbirleri sıkılaştırdık. Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek. 

Yatırım, üretim ve ihracat eksenli ülkemiz için katma değer sağlayan kuruluşlara destek olmaya devam edeceğiz. KKM'yi son dönemde yeni finansal araçlarla destekliyoruz. Tasarruflarını TL'de değerlendirmek vatandaşlara alternatif sunmak için geliştirdiğimiz GES'lerin ihracını gerçekleştirdik. GES'lere yönelik talep tabana yayılarak 5 milyar TL'lik beklentimizin üzerine çıkmıştır, 6,6 milyar TL talep geldi. GES'e toplam 83 bin 816 yatırımcıdan talep geldi.

Vergi kanunlarında yatırım, üretim ve istihdamı teşvik edecek pek çok düzenleme yaptık.Çok iyi işler yapıyoruz. İnsanımızın refahı için somut çaba sarf etmeden ülkemizin başarılarının örtmeye çalışanları hepimiz görüyor ve biliyoruz. İyimseriz, iyimser olmaya devam edeceğiz. İşimize odaklanıyor, verileri değerlendiriyoruz.

GES'e gelen talebi uzmanlar da sosyal medyada yorumlardı

s-0d52e75aa84421b19bedbceab90de4ece3d833
s-78ec55d0ce41a6c7d217c6d8e2155f6d7b41a6
s-0f6d7de73dc8d42f0edc8dcb5d5aad42671f8d
s-f81e20a90e6b443b5dd7fdc9b98c15982a0ca3
s-115daa73e54338c5a405cf4b9f720e1e826dd2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER