Bakan Nurettin Nebati’den Memurlara Yüzde 40 Zam Açıklaması

‘Haziran enflasyon oranı bekleniyor’ Bakan Nurettin Nebati, mecliste yapılan ek bütçe görüşmelerinde sorulara cevap verdi. Memur temmuz zammı için yüzde 40’ı işaret eden Nurettin Nebati; “Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinle.

Bakan Nurettin Nebati’den Memurlara Yüzde 40 Zam Açıklaması

‘Haziran enflasyon oranı bekleniyor’

Bakan Nurettin Nebati, mecliste yapılan ek bütçe görüşmelerinde sorulara cevap verdi. Memur temmuz zammı için yüzde 40’ı işaret eden Nurettin Nebati; “Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘Her türlü pozisyona hazırım’

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre; Bakan Nurettin Nebati’nin eleştiriler karşısındaki savunması ise şu şekilde oldu;
“Ben çiftçiyim, iş adamıyım, ekonomistim, siz ne derseniz deyin. Her türlü pozisyona hazır birisiyim. Ben çiftçiyim, şikayetim varsa kendime ediyorum. Bir milletvekilimiz ‘Pazara çıktınız mı' diye sordu. Ülke yöneticiyim pazara gidiyorum, korumasız gidiyorum. Hatta bir gün gelin Yeşilköy pazarına hep beraber gidelim. Merak etmeyin gidiyorum, bütün pazarları beraber dolaşalım.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER