Bakan Varank'tan Naci Görür'e: 'Güya Profesör, Çürümüş Zihniyetin Temsilcisi'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'uçan arabada liderlik' söylemini eleştiren Prof.

Bakan Varank'tan Naci Görür'e: 'Güya Profesör, Çürümüş Zihniyetin Temsilcisi'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'uçan arabada liderlik' söylemini eleştiren Prof. Dr. Naci Görür için 'güya profesör', 'çürümüş zihniyetin temsilcisi' gibi ifadeler kullandı.

Prof. Dr. Görür, her fırsatta çılgın projeler yerine İstanbul'un beklenen büyük depreme hazırlanması gerektiğini söylüyordu.

s-72eef7159bd0760ee75bf8dc41477de105a729
Bakan Varank, birkaç gün gün önce "Türkiye’nin kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacağını" dile getirmişti.Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür ise Varank'ın, bu sözlerini eleştirmiş ve "Kulağa hoş geliyor ama halkımıza gerçekleri söylemek daha doğru" demişti.

Prof. Dr. Görür'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar

s-c27f16287c477aa4e0ea833ef988dc1d7ae843
s-477b78f2af0a09a028d2e4d1df73ebe50e2902

"Güya profesör"

s-43f7f6158b6a48d5fcf05bc330012d4a8b3308
Dün ASELSAN Sivas’ın 5’inci kuruluş yıl dönümünde konuşan Varank, bu paylaşımları nedeniyle Prof. Dr. Görür'ü ağır ifadelerle hedef aldı.Varank, yerli sanayideki atılımları bir asırdır geciktiren "istemezük" zihniyetinin bugün hala canlı olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:"Devrim arabası yolda kalsın diye dört gözle bekleyenler, aynı art niyeti bugün de Türkiye'nin Otomobili için gösteriyor. Nuri Killigil'i hor görenler, görmezden gelenler, bugün de Türk mühendislerini küçümsemeye, aşağılamaya kalkıyor. Geçtiğimiz gün 'Ufku ve vizyonu geniş gençlerimizle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacağız.' dedim. Adının önünde güya profesör ünvanı olan ve çürümüş zihniyetin temsilcisi olan birisi çıktı, kendince gençlerimizi aşağılamaya kalktı. 'Sizin insan kaynağınız iyi eğitilmemiş, bilgi toplumundan uzaksınız, altyapınız yetersiz, siz bu işi başaramazsınız.' dedi. Şimdi ben kendisine sesleniyorum: O iyi eğitilmemiş, bilgi toplumundan uzak dediğin insan kaynağıyla, biz bugün bölgesinde savaşları bitiren insansız hava araçlarını geliştiriyor ve tüm dünyanın gündemine sokabiliyoruz. O yetersiz gördüğü altyapıyla, biz bugün yüzde 70 yerlilikle, 762 savunma sanayi projesi yürütüyoruz. Bunlar, bugün tüm dünyanın övmek zorunda kaldığı İHA ve SİHA'larımıza da 'motoru yerli mi' demişlerdi. Bugün ellerinde imkan olsa bu projeleri de durdururlar. Onlara kalsa, iktidar olduklarında gelirler ASELSAN Sivas'ın kapısına kilit vururlar, yerine heykel fabrikası açarlar. Bunların vizyonu bu kadar.”Savunma sanayisi cirosunu 1 milyar dolardan 9 milyar dolara çıkarıp ihracatı da 10 kat arttırdıklarını dile getiren Varank, "Mesleği deprem uzmanlığı olan birileri çıkacak, bunca emeği, bunca mücadeleyi yok sayarak gençlerimizin özgüvenine kast edecek. Kimse kusura bakmasın, biz gençlerimizi sokakta bulmadık, böyle ideolojik yaklaşımlara sahip kişilere de gençlerimizin emeklerini, hayallerini yedirmeyiz." dedi.

Ayrıca bakınız

Naci Görür'ün İsyanı Yeniden Gündemde: 'Kanal İstanbul Yerine Neden İstanbul'u Depreme Hazırlamıyorsunuz?' - Prof. Dr. Naci Görür’den Kanal İstanbul ve Deprem İsyanı: 'Ülkenin Geleceğine Kendi Fikriyle Karar Veremez' - 'Kanal İstanbul Müsilajı Bitirecek' Diyen Ulaştırma Bakanına Naci Görür'den Yanıt: 'Umarım Şakadır'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER