Bakan Varank: 'VLP Aşıda Faz-1 İnsan Denemelerine Başlandı'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı çalışmasının, insan denemelerine başlandığını açıkladı. Koronavirüsle mücadelede devam eden aşı çalışmalarında Faz-1 insan denem.

Bakan Varank: 'VLP Aşıda Faz-1 İnsan Denemelerine Başlandı'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı çalışmasının, insan denemelerine başlandığını açıkladı.

s-9d17872788df2c83aa0af75ad852d1833f2343
Koronavirüsle mücadelede devam eden aşı çalışmalarında Faz-1 insan denemeleri başladı. TÜBİTAK tarafından geliştirilen aşı çalışmasına ilişkin olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamada bulundu.Bakan Varank "Tarih: 27 Mart 2021 Yer: Ankara Onkoloji Hastanesi... TÜBİTAK COVID19 Türkiye Platformu aşı çalışmalarından ilki Faz-1 insan denemelerine başladı. Mayda ve İhsan Hocamızın geliştirdiği aşı, DSÖ listesinde yerini alarak dünyada klinik aşamaya geçen 4. VLP aşı adayı oldu" tweetini attı.

"Nisanda intranazal aşının insan deneylerine başlıyoruz"

s-85f0318b727d5dc4cd2bcd424695bb447fc89e
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, preklinik aşamaları başarıyla tamamlanan ilk intranazal yerli aşı adayı için çok kısa bir süre sonra Faz-1 insan denemelerine başlanacağını vurgulayarak, "Nisan ayında insan deneylerimize başlayacağız. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onayı bekleniyor. Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz. Bu tür yenilikçi ve çözüm odaklı çalışmalar yürüterek ülkemize hatta tüm insanlığa katkı sağlama gayretinde olan Türk bilim insanlarımızı buradan tekrar tebrik ediyorum" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER