Bakanlık Müfettişi: 'Rabia Naz'ın Ölümü Kaza Değil Düşme Ama Nasıl Düştü Diye Sormayın'

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu dördüncü toplantısını düzenledi. Toplantıda sunum yapan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Melih Özay, Rabia Naz'ın trafik kazası sonucunda ölmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Topukları patlamı.

Bakanlık Müfettişi: 'Rabia Naz'ın Ölümü Kaza Değil Düşme Ama Nasıl Düştü Diye Sormayın'

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu dördüncü toplantısını düzenledi. 

Toplantıda sunum yapan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Melih Özay, Rabia Naz'ın trafik kazası sonucunda ölmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Topukları patlamış. Trafik kazasıyla topuklar nasıl patlar; düşme. Ama bana şunu sormayın; çocuk nasıl düştü demeyin. İntihar demem için elimde hiçbir bulgu yok" dedi.

'Kaza olması durumu çok profesyonel bir senaryo'

s-0f7a116f0704324eda674a54b3cb59c918cb21
Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, dördüncü toplantısını yapan TBMM Rabia Naz ve Çocuk Ölümlerini Araştırma Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Melih Özay, yaşanan olayın bir kaza değil, düşme olduğunu söyledi. Toplantıda bir sunum yapan Özay, bir kaza olması durumunda çok profesyonel bir senaryonun olması gerektiğini ifade ederek, "Eğer bir trafik kazasıysa, kim niye bir kimyasal bulsun, kim niye kucağında alsın oraya getirsin" dedi.

"Polisin de ihmali var"

s-3a917339ba200e9704adaf9fbf7cf246b811f9
Özay, sunumunda Eynesil polisinin de ihmalinin olduğunu söyledi. Polisin, teknik imkansızlıklar yüzünden Rabia Naz'ın çanta ve ayakkabısını delil poşetinin içine koymadığını söyleyen Özay, şu ifadeleri kullandı:
''Eliyle alıp ve süreç uzadıktan sonra kriminale gittiği için buradaki süreç karışmıştır. Ayakkabısının altındaki kireç ile evin üstündeki kireç tozları da birbirine uyumlu; ama yolda da bu kireçlere rastlıyoruz. Bunun kriminal raporla belirlenmesi lazımdı. Çatıdaki kireç mi aşağıdaki kireç mi diye. Bu yapılmamış. Kriminal eksiklik var''

Müfettiş, kanın kimyasal maddeyle temizlendiği iddialarını yalanladı

s-714bc04cb12bcb13fba23391669de083ae83b2
Kanın temizlendiğini yalanlayan Özay, kanın içeriye doğru aktığını ifade ederek, sunumunu şu sözlerle sürdürdü:
''Bu mümkün değil. Ama bana şunu sormayın; çocuk nasıl düştü demeyin. Adli tıp raporlarını inceledim, hayatımı bu işe verdim. Topuklar patlamış. Trafik kazasıyla topuklar nasıl patlar? Bağları kopmuş. Kalça kemiği omur bağlantısı patlamış. Fındıklığa düşmüş. Fındık dallarına düşerken ellerini vuruyor. İzleri var. Yerde kan izi olmaması normal. Kanama olmamış. Kan içeriye akmış. Kesi olmadığı, kırık olduğu için kanama olmuyor. İntihar demem için elimde hiçbir bulgu yok. Bunun için ailenin bütün olarak beş ay geriye yönelik incelenmesi gerekir. Aile arasındaki ilişkiler, o an merdivende kim var, kim yok. Daha önce kim ne yapardı, incelenmesi gerekirdi. Bilgisayardaki oyun süreleri kriminal olarak izlenmeli. Hangi zamanda bilgisayara girilmiş... Ama bu benim işim değil''

Çantasından Siyah İnci kitabı çıkmış

s-1a24c2d5e4d616577183c46bc1000fa04e1fed
Diğer taraftan, toplantıda Rabia Naz'ın çantasından Siyah İnci isimli romanın çıktığı ve rehber öğretmeninin, "İnceledim kitabı. Bir çocuğun okuması gerekmeyen bir kitap. Ama intiharı gerektirecek bir kitap değil" yorumunda bulunduğu aktarıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER