Bakanlıktan Yeni Genelge: Karantinadan Kaçan Yurda Yerleştirilecek

Son dönemde korkutucu şekilde yükselişe geçen Kovid-19 vakaları yeni önlemleri de beraberinde getirdi.

Bakanlıktan Yeni Genelge: Karantinadan Kaçan Yurda Yerleştirilecek

Son dönemde korkutucu şekilde yükselişe geçen Kovid-19 vakaları yeni önlemleri de beraberinde getirdi. Karantina ve izolasyon kurallarının ihlal edilmesiyle ilgili artan haberler üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, yeni bir genelgeyle karantinadan kaçanların yurt ve pansiyonlara yerleştirilmesi için valiliklere talimat verdi. s-41b0ecf2f40c1ce0b9397b1fd98343d472943f
Sağlık Bakanlığı verilere göre vakaların 1500’ün üzerinde seyretmesi nedeniyle aralarında Çankırı, Afyonkarahisar, Sivas, Düzce ve Kayseri’nin olduğu kentlerin valileri karantina kuralını ihlal ederek evden çıkanların izole edilmesi gereken süreci yurtlarda tamamlayacağını duyurmuştu.Karaman ve Bursa’nın valileri de karantinadan kaçanlar hakkında suç duyurusu ve yasal işlem yapılacağını duyurmuştu. Mardin ve Karabük’te izolasyondakiler bileklikle izlenmeye başlamıştı.Bakanlığın yolladığı genelgeyle bu yaptırımlar Türkiye’nin tüm illeri için geçerli oldu.

Artan karantina ihlallerine ilişkin bugün basına yansıyan bir haber

Tedbirler 24 saat kesintisiz sürdürülecek

s-faa46eb850e153ab1bc50bdccda8b5f62c90da
Genelgedeki zorunlu izolasyon, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 72’nci maddesindeki “hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenler” ile ilgili hüküm kapsamında uygulanacak.Valiler tarafından gerekirse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da personel görevlendirilmesi yapılarak, bu yurt veya pansiyonların personel ihtiyacı karşılanacak. Yurt veya pansiyonların her türlü temizlik hizmetleri ve diğer lojistik ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanacak. Personele yemek hizmetini ise Kızılay sağlayacak.Yurt veya pansiyonlara ziyaretçi kabul edilmeyecek. Buralarda tedbirler 24 saat esasına göre kesintisiz sürdürülecek, bunun için yeteri kadar güvenlik/kolluk personeli görevlendirilecek.

Evinde karantinada kalmayanlara hapis cezası talep edilebilecek

s-a4a8054a31dddea99caf9641fbbe94c7c0d983
Evlerinde izolasyonda olması gerekirken bu kuralı ihlal eden kişiler hakkında, ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 195’nci maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacak.Bu maddede, “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü bulunuyor.

Karantina ihlallerine ilişkin bazı haberler

Karantinada Olması Gereken Kişi Bayide Bahis Oyunu Oynarken Yakalandı - Koronavirüs Kayseri: Karantinadan Kaçan Şahıs 'Sigara ve Çay İçemediğim İçin Yaptım' Dedi - Komşuları İhbar Etti: Karantinadan Kaçan Adam Polis Tarafından Yakalandı - Tatile Gidiyorlardı: Jandarma Karantinada Olması Gereken Aileyi Yolda Yakaladı Ajanslar ve VOA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER