Baklava siparişleri rekor kırdı, üreticiler taleplere yetişemiyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramın vazgeçilmez lezzeti baklavada sipariş yoğunluğu yaşanıyor.

Baklava siparişleri rekor kırdı, üreticiler taleplere yetişemiyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramın vazgeçilmez lezzeti baklavada sipariş yoğunluğu yaşanıyor. Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle bayramda davetli ağırlanamamasına rağmen, hediye gönderimi ve konut tüketimi için taleplerin arttığı belirtiliyor. Türkiye ile özdeşleşen baklavaya yurt içinin yanı sıra dünyanın çoğu bölgesinden de talep geliyor. Listenin birincil esnasında bu sene da Ortadoğu ülkeleri yer alırken, baklava tartışmalarının yaşandığı Yunanistan ikinci, gurbetçilerin yoğunlukta olduğu Hollanda ve Almanya ise üçüncülüğü paylaştı. Adana'da 44 sene önce faaliyetlerine başlayan İzol Baklava ve Börek'in kurucusu Mehmet İzol, “Uzun süredir tam kapasite üretime devam ediyoruz ve siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Baklava siparişlerinde geçen seneye göre 5 kat artış var. Senelerdir sürdürdüğümüz eve servis baklava ve börek hizmetimiz bu sene gelen taleplerle birlikte ayrı bir ebat kazandı” dedi.

“Baklavada perakende satıştaki açığı eve servis kapatıyor”

Ramazan Bayramı'na kalan 10 6 günlük süreçte binlerce siparişin 81 ilde teslimatına devam edileceğini gösteren Mehmet İzol, “Koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek sektöründeki birçok firma kuvvet günler geçirdi. Biz de Türkiye'nin dört bir yanındaki 80'nın üzerindeki şubelerimizde salgına aleyhinde alınan tedbirler zarfında tip kabul edemedik. Bu kısıtlamalar aşağıda yıllardır sürdürdüğümüz evlere tepsi baklava ve börek servisini bu sene yaptığımız kampanyalarla geniş bir kesime duyurduk. Şubelerin kapalı olduğu bu dönemde gelen yoğun talebe bütün kapasitemizle karşılık verirken şubelerimizi ve franchise yatırımcılarımızı mağdur etmedik.” ifadelerini kullandı.

"Baklavanın yurt dışı serüveni yatırımlarla güçlenecek"

Halihazırda Türkiye'deki bayilerin yanı sıra Azerbaycan, Yunanistan, Hırvatistan, Kosova, Katar, Almanya ve Avusturalya'da bayilerinin bulunduğunu gösteren Mehmet İzol, “Bayilerimizin sayısı son yıllarda yakın coğrafyada çoğaltma gösterdi.. Keza baklavanın ve diğer Türk lezzetlerini yabancılarla buluşturmak adına çalışmalarımız sürüyor. Kosova ve Azerbaycan'daki imalathanelerimize Bosna Hersek'deki yeni üretim tesisimiz ile katkı sağlayacağız. Özellikle Avrupa'dan gelen baklava ve börek taleplerini buradan karşılayacağız. aynı zamanda Avrupa'daki şubelerimizin ihtiyacını da süratli bir şekilde buradan yanıt vereceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER