Balıklı Rum Hastanesi'nde büyük yangın

İstanbul Zeytinburnu'ndaki tarihi Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi’nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin binanın çatısını sarması üzerine çok sayıda itfaiye ekibi yangına havadan ve karadan müdahaleye başladı. Hastalar .

Balıklı Rum Hastanesi'nde büyük yangın

İstanbul Zeytinburnu'ndaki tarihi Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi’nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin binanın çatısını sarması üzerine çok sayıda itfaiye ekibi yangına havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Hastalar tahliye edildi.

Yaşlı bakım servisinde çıkan yangın nedeniyle dumanlar arasında kalan 104 hasta, sedye ve tekerlekli sandalyeyerle tahliye edildi. Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi.

Yapılan açıklamada bakımevindeki 62 yaşlının ve 42 yatan hastanın tahliye edildiği bildirildi.

Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangın kontrol altına alındı

Alevlerin itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındığı belirtiliyor. Yangın sonrası hastanenin çatısı tamamen kül oldu.

Yangın haberinin duyulmasının hemen ardından hasta yakınları hastaneye hücum etti. 

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada ölen ya da yaralanan bulunmadığı bildirildi. 

İmamoğlu'ndan açıklama

*İstanbul'un simge hastanelerinden biri. Sevindirici olan hasta tahliyesi büyük oranda yapıldı. Şu an son çatıda kontrol altına alınmaya çalışılan bir yangın.

*Binanın geneline baktığımızda üst çatı ve onun altındaki döşemesi ahşap. Eski usul bir döşeme imalatı.

*Havadan müdahale için hazırda bekleyen bir helikopter var. Orman Bölge Müdürlüğü'nün helikopteri. Binaya dönük içeride çalışan itfaiye çalışanlarımız var yangını kontrol altına alması gereken.

*Süreç devam ediyor. Mühim olan can kaybının olmaması. Balıklı Rum Hastanesi bizim için çok kıymetli.

*Onu hep birlikte ayağa kaldırınız, biz de yanında oluruz. Ama esas önemli olan can kaybının olmaması ve bir an önce de yangının kontrol altına alınması. Diğer kısmını hep beraber hallederiz.

Zeytinburnu Belediye Başkanı'ndan açıklama

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy "Hastanenin huzurevi bölümünde çıktı. Duman sonrası hastaların tamamı tahliye edildi. Şu anda kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Erken fark edilip hastalar tahliye edildi. 100 kadar yaşlımızın kaldığını öğrendim. Yangın büyümeden hepsi tahliye edildi" dedi.

1700'lü yıllarda yapılan Balıklı Rum Hastanesi, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunuyor. Hastane, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı tarafından yönetiliyor.

Kaliforniya yangın bilançosu ağırlaşıyor: 4 ölü

 

Kaliforniya'daki yangında 2 yanmış ceset daha bulundu

 

Türkiye'de orman yangınlarına 15 dakikada müdahale ediliyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER