Baltık Denizi'ne düşen uçakta büyük gizem

Dün akşam uluslararası ajanslara Cessna tipi bir özel uçağın Baltık Denizi’nde Letonya açıklarında düştüğü haberi servis edildi.

Baltık Denizi'ne düşen uçakta büyük gizem

Dün akşam uluslararası ajanslara Cessna tipi bir özel uçağın Baltık Denizi’nde Letonya açıklarında düştüğü haberi servis edildi. finansgundem.com'un da okuyucularına duyurduğu haberde, içinde 4 kişinin bulunduğu belirtilen uçağın Letonya'nın Ventspolis kenti açıklarında Baltık Denizi'ne düştüğü ifade edildi. 

Ancak uçağın düşüşünden önce ve kurtarma çalışmaları sırasında elde edilen bulgular, birçok soru işaretini gündeme getirirken kaza gizemli bir hale geldi. 

DÜŞMEDEN ÖNCEKİ GARİPLİKLER

BBC Türkçe'deki habere göre uçuşa İspanya’nın güneyinden başlayan uçağa, yaşanan gariplikler nedeniyle görevlendirilen NATO jetleri eşlik etti.

Yetkililer, içinde dört kişi bulunduğu ifade edilen uçağın Almanya’nın Köln kentine inmesi gerekirken Baltık Denizi’ne ilerlediğini açıkladı.

NATO PİLOTLARI: KOKPİTTE KİMSE GÖRÜLMEDİ

Uçağa eşlik eden NATO pilotları ve uçağı takip eden İsveçli yetkililer, kokpitte kimsenin görülmediğini belirtti.


Uçağın son anları, flightradar24 sitesinde böyle görünüyor...

ROTASINI DEĞİŞTİRDİ

Letonya Sivil Havacılık Kurumu ise “İspanya’dan Köln'e gitmek için havalanan uçak, sonrasında rotasını değiştirdi. Hava trafik kontrolörlerimiz kokpitle iletişim kurmayı başaramadı” şeklinde bir açıklama yaptı. 

UÇAĞIN RESMİ KAYDIYLA İLGİLİ GARİPLİK

Cessna 551 tipi uçağın sahibi İspanya’da olsa da uçağın Avusturya’da kaydedilmiş olması ise bir başka gariplik olarak görülüyor. 

İLETİŞİM KESİLDİ

Pazar günü yerel saatle 13:56’da İspanya'dan kalkan ve 18:37’de Baltık Denizi'ne düşen uçakla ilgili Alman Bild gazetesi de, kalkış sonrasında kabinde basınç problemi bildirildiğini fakat İberya Yarımadası'ndan ayrıldıktan sonra bir daha iletişim kurulamadığını yazdı.

KURTARMA EKİPLERİNİN AÇIKLAMALARINDA GÖRÜLEN GARİPLİKLER

Letonya’nın Ventspils kenti açıklarında uçağın düştüğü noktaya Letonya, İsveç ve Litvanya’dan kurtarma ekipleri gitti.

"UÇAĞIN ENKAZINDA İNSAN KALINTISI BULUNMADI"

AFP’ye konuşan İsveçli arama ve kurtarma ekibinin lideri Lars Antonsson'un sözleri de kazadaki gizemi artırdı. Antonsson, uçağın yakıtı bittiği için düştüğünü ve olay yerinde herhangi bir insan kalıntısı bulunmadığını açıkladı.

Antonsson “Kurtarma ekipleri düşüşe neyin neden olduğunu anlamamızı sağlayabilecek hiçbir bulguya ulaşamadı” dedi.

İspanya'dan Almanya'ya giden özel bir uçak Baltık Denizi'ne düştü

 

Almanya'da uçak kazası: 2 ölü

 

ABD'de uçak kaçırıldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER