Bankalarda koronavirüs önlemleri

Yeni herif koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası Türkiye'de kontrollü normalleşme süreci başladı.

Bankalarda koronavirüs önlemleri

Yeni herif koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası Türkiye'de kontrollü normalleşme süreci başladı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda, Sıhhat Bakanlığınca hazırlanan "Banka Şubelerinde Korunma ve Kontrol Önlemleri" başlıklı kılavuz bankalarda işleyişe kriterler getirdi.

Rehbere tarafından, Şube içerisinde sürekli insanlarla yüz yüze arada 1 metre ya da daha kısa mesafe kalacak şekilde temas eden çalışanlar tıbbi maske takacak.

Bankalarda numaratörler yalnızca tıbbı maske takan tek bir kişi tarafından kullanılacak ve sabahtan ve akşam uygun şekilde temizlenecek.

El hijyeni sağlanması için içki içerikli el antiseptikleri ulaşılabilir noktalarda bulundurulacak.

Alev, öksürük, solunum sıkıntısı gibi herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan personel, şikayetleri düzelene dek çalıştırılmayacak.

Tip banka içerisinde umma alanında yakın mesafede oturtulmayacak. Bekleme alanında, azami işlem bankosu dek müşteri bulunacak. Müşterilerle diğer müşteriler ve bankoda çalışan banka görevlisi aralarında en düşük bir metre mesafe olacak. Banka şubesi içerisinde müşteri sayısını eksilmek için acil olmayan bir takım işlemler ertelenecek.

Çalışanlara el temizliğine uyarı edilmesine yönelik eğitim verilmesi gerektiği kayıtlı rehberde, herhangi bir viral solunum yolu enfeksiyonu geçiren kişinin öksürme ya da aksırık esnasında burun ve ağzını tek kullanımlık kağıt mendille örtmesi, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanması, mümkünse topluluk yerlere girmemesi, eğer girmek zorundaysa ağız ve burnu kapatması, mümkünse cerrahi maske kullanması önerildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER