Bartın'daki maden faciasında ifadeler ortaya çıktı

Bartın'daki maden faciasında, İstanbul'da tedavisi devam eden bir işçinin hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 42'ye yükseldi. TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de aralarında olduğu 8 kişinin tutuklantığı soruşturma devam ediyor. Şüphelilerin mahkemedeki ifade.

Bartın'daki maden faciasında ifadeler ortaya çıktı


Bartın'daki maden faciasında, İstanbul'da tedavisi devam eden bir işçinin hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 42'ye yükseldi.

TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de aralarında olduğu 8 kişinin tutuklantığı soruşturma devam ediyor.

Şüphelilerin mahkemedeki ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, 2020 yılının Ağustos ayından sonra tüm sorumluluklarının kendisinden alındığını anlattı.

Atmaca, "Üretim İltisak Müdürü olarak boş kadro üzerimde duruyordu ama bana bir şey yaptırılmıyordu" dedi. Sanığın, "Sadece oturdum, maaşımı aldım" sözleri dikkat çekti.

"ŞİKAYET YA DA BİLDİRİM YAPILMADI"

İşletme Başmühendisi Mehmet Tural ise olay günü mesaisinin 16.30'da bittiğini söyledi. Madendeki havalandırmalarla ilgili denetimini; Maden İş Güvenliği Şube Müdürlüğü'nün yaptığını söyleyen Tural, "Olay günü ve öncesinde gaz seviyesinin yükselmesiyle ilgili bana bir şikayet ya da bildirim yapılmadı" dedi.

EMNİYET MÜHENDİSİ DE "SORUMLU DEĞİLİM" DEDİ

Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman da sorumluluğun kendisine ait olmadığını iddia etti. Görev tanımı gereği maden sahasının havalandırılmasıyla ilgili işlemlere bakmadığını belirten Kahraman, "Emniyet mühendisi olarak biz yangın bekleme barajlarını yaparız. Onların kapatılmasını gerçekleştiririz" dedi.

42 CAN KAYBI

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında 14 Ekim günü meydana gelen patlamada 42 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında; aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

Bartın'da yaralanan madenci hastanede hayatını kaybetti

Maden faciası soruşturmasında 5 tutuklama

Bartın'daki maden faciasıyla ilgili gözaltına alınanlar adliyeye sevk ediliyor

Amasra'daki maden ocağında inceleme

Maden faciasında 25 kişi hakkında gözaltı kararı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER