beIN Sports 'Kadınlar Futbolda Olmamalı' Diyen Melih Şendil ile Yollarını Ayırdı

beIN Sports "Kadınlar futbolda olmamalı" sözleriyle tepki çeken spiker Melih Şendil ile yollarını ayırdı.

beIN Sports 'Kadınlar Futbolda Olmamalı' Diyen Melih Şendil ile Yollarını Ayırdı

beIN Sports "Kadınlar futbolda olmamalı" sözleriyle tepki çeken spiker Melih Şendil ile yollarını ayırdı. Şendil, ayrılığın kendi isteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

s-7ff41accfa50efc3f0912b1617be7071026641
Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports'ta, Real Madrid - Manchester City maçını yorumlarken "Kadınlar futbolda olmamalı" diyen ve Madrid ekibinin pembe renkli formasını eleştirip "Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" şeklinde cinsiyetçi ifadeler kullanan spiker Melih Şendil'le yollar ayrıldı.

Şendil'e sosyal medyadan ve spor camiasından yoğun tepki gelmişti

Bitmiyorlar! Melih Şendil'in Kadınlar Hakkındaki Cinsiyetçi İfadeleri ve Pembe Forma Eleştirisi Olay Yarattı -

"Kendi isteğimle ayrıldım"

s-79a3bd06b0c70f00ca7cea53718490d1dd707e
Medyascope'ta ayrılığıyla ilgili konuşan Şendil, "Toplam 29 yıl, yayıncı kuruluşta çeyrek asır sonra mesleğe kendi isteğimle veda ediyorum. Kendi aldığım emeklilik kararım söz konusudur" dedi.

beIN Sports kınamıştı

s-0762dbd0c2ce7ff51a67ff1ff4307912187ce0
beIN Sports, tepkiler üzerine şu mesajı yayınlamıştı:
"beIN Sports olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız 'Maç Sonu' programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER