Belarus Maslahatgüzarı Polonya'da Dışişleri'ne çağırıldı

Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lukasz Jasina, Polonya yayın kuruluşu Belsat TV çalışanı Iryna Slaunikava'nın "sadece Polonya Televizyonunun bir çalışanı değil aynı zamanda Belarus'ta barış ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden gazetecilerden biri olduğunu" b.

Belarus Maslahatgüzarı Polonya'da Dışişleri'ne çağırıldı


Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lukasz Jasina, Polonya yayın kuruluşu Belsat TV çalışanı Iryna Slaunikava'nın "sadece Polonya Televizyonunun bir çalışanı değil aynı zamanda Belarus'ta barış ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden gazetecilerden biri olduğunu" belirtti.

Jasina, Slaunikava'nın beş yıl hapse mahkum edilmesi üzerine Belarus Maslahatgüzarı'nı Bakanlığına çağırdıklarını bildirdi.

Ne olmuştu?

Haziran ayında yargılanmaya başlayan Slaunikava, ilk olarak geçen ekim sonunda eşi Alyaksandr Loyka ile gözaltına alınmıştı. Çift, "aşırılık yanlısı materyallerin dağıtımı" ve "küçük çaplı holiganlık" suçlamalarıyla 30 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Slaunikava, daha sonra "aşırılık yanlısı bir gruba liderlik etmek" ve "sosyal düzeni bozan olayların organizasyonu ve hazırlanmasıyla" suçlanmıştı. Polonyalı gazeteci, hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Polonyalı bakandan kömür açıklaması

 

Polonya'dan Türkiye'ye tebrik!

 

Polonya, AB'nin gaz planının zorunlu olmasına karşı

 

Ukrayna'dan Polonya vatandaşlarına 'özel yasal statü'

 

AB'den Polonya'ya kötü haber: Gereklilikler karşılanmadı

 

Polonya Merkez Bankası'ndan da faiz artırımı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER