Belçika orman yangınlarına karşı 'kırmızı kod'a geçiş yaptı

Belçika'da kuraklık ve sıcak hava dalgası yüzünden orman yangınlarına karşı en yüksek alarm seviyesi olan "kırmızı kod" durumuna geçildi.

Belçika orman yangınlarına karşı 'kırmızı kod'a geçiş yaptı

Belçika'da kuraklık ve sıcak hava dalgası yüzünden orman yangınlarına karşı en yüksek alarm seviyesi olan "kırmızı kod" durumuna geçildi. Halktan ormanlık alanlarda duman görmeleri durumunda derhal itfaiye veya polis gibi yetkilileri aramaları istendi.

Sıcak hava dalgasının etkisi altına giren ülkede alarm seviyesinin yükseltilmesinin yanında halka mangal ve ateş yakmamaları için duyuru yapıldı, ormanlık alanlara girilmemesi tavsiye edildi.

35 derece görüldü

Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar çıkması yüzünden ormanlık bölgelerde sigara içilmesi ve kamp ateşi yakılması da bir süre için yasaklandı. Ağaçlık yerlerde cam kırıkları ve şişe bırakılmaması için duyurular artırıldı.

Bunların yanı sıra egzozlardan çıkan sıcak hava ve partiküllerin yangına yol açabileceği gerekçesiyle araçların kuru otların içine park edilmemesi için duyurular yapıldı.

Birçok Avrupa ülkesi yanıyor

Avrupa kıtasında bu yaz hava sıcaklığının normalin üzerinde seyretmesi ve kuraklık özellikle Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi birçok ülkede orman yangınlarına neden oluyor. Daha kuzeyde kalan Belçika'da orman yangınlarına çok sık rastlanmasa da bu yıl yangın sayısının arttığı söyleniyor.

Fransa Gironde'de yeni bir yangın başladı

 

Hollanda'nın güney sahilinde orman yangını

 

Fransa'daki yangın 700 hektar alanı kül etti

 

İtalya'da orman yangını: 120 kişi tahliye edildi

 

İspanya en büyük orman yangınlarıyla uğraşıyor

 

İtalya ve İspanya'nın orman yangınlarıyla mücadelesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER