'Beni Virüs Değil Düzeniniz Öldürür' Diyen TIR Şoförü Gözaltına Alındı

'Evde Kal' çağrılarına "Emekli, memur, zengin değilim.

'Beni Virüs Değil Düzeniniz Öldürür' Diyen TIR Şoförü Gözaltına Alındı

'Evde Kal' çağrılarına "Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok" diyerek tepki gösteren TIR şoförü 'Kanunlara uymamaya teşvik' suçlamasıyla gözaltına alındı.

s-ea7ba12792d7dc4b040136129957a76c2ab983
Malik Yılmaz isimli TIR şoförü, sosyal medyada paylaştığı videoda “Evde kal Türkiye. Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem.” demişti.Yılmaz “Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür” ifadelerini kullanmıştı.

O video için

Evde Kalın Uyarılarına Tepkisini Gösteren TIR Şoförü: 'Beni Bu Virüs Öldürmez, Düzen Öldürür' - Sözcü'den Can Çapar'ın aktardığına göre TIR şoförü Yılmaz İskenderun'daki evinde gözaltına alındı ve hakkında “Kanunlara uymamaya teşvik” suçundan  işlem başlatıldı.Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle:"Sosyal medya üzerinde provakatif paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Tik Tok ile yapılıp Twitter üzerinden paylaşılan Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik edici video paylaşımı yapan bir şahsın ilçemiz idaremiz dahilinde ikamet eden M. Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup 29.03.2020 günü saat 11.30 sıralarında ikametinde yakalanmış, mevcutlu olarak adliye ye çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır.""Şahıs hakkında “Kanunlara Uymamaya Teşvik “ suçundan adli işlem başlatılmıştır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER