Beyaz Saray: ABD Başkanı Biden, Erdoğan ile Bir Noktada Görüşecek

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi. Euronews'te yer alan habere göre Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Biden'ın neden hala Erdoğan ile bir telefo.

Beyaz Saray: ABD Başkanı Biden, Erdoğan ile Bir Noktada Görüşecek

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

s-11c3a4a9d8a94a31f8ae49460e305c17cd8753
Euronews'te yer alan habere göre Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Biden'ın neden hala Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmediğine ilişkin soruyu yanıtladı.Biden'ın hala araması gereken birçok dünya lideri olduğunu vurgulayan Psaki, "Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır. Bir noktada Erdoğan ile de görüşeceğinden eminim." dedi.Türkiye genel olarak Beyaz Saray'da yapılan görev değişikliğinin ardından ilk aranan ülkeler arasında yer alırken, Biden göreve başlamasının üzerinden yaklaşık 50 gün geçmesine karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişim kurmadı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de başkanlık seçimini kazanan Biden'a tebrik mesajı göndermiş, "Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum" demişti.

İlk temas geçtiğimiz ay kuruldu

s-4ba8318141d0e3018abb01bdd6165cb674a715
ABD'de 20 Ocak'ta Biden'ın yemin ederek görevi devralmasının ardından Washington ile Ankara arasında ilk temas şubat ayı başında kuruldu.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1 saat süren görüşmede Kalın, göreve yeni başlayan Sullivan'a tebriklerini iletti.Kalın-Sullivan görüşmesinde, Türkiye-ABD ikili ilişkileri başta olmak üzere Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Afganistan, Yukarı Karabağ, Kovid-19 ve uluslararası iklim rejimi konularının ele alındığı belirtildi.ABD tarihine geçen tartışmalı seçim sürecinin ardından görevi devralan Biden, Kanada, İngiltere ve Fransa liderleri ile telefonda görüşerek ikili ilişkileri değerlendirdi. Biden'ın Alman lider Merkel'den önce Fransız lider Macron'u araması, Paris'in AB lideri olarak görüldüğü yorumlarına neden oldu. Biden, doğal müttefiki sayılan bu ülke liderlerinin tebriklerini kabul ederken bazı liderlere mesafeli davrandı.Başkan Biden, İsrail lideri Benyamin Netanyahu'yu da 1 ay beklettikten sonra bir saat süren bir telefon görüşmesi yapmıştı. İddia: Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla İstifa Edecek - 'Dinamik Denetim Modeli' Başladı: 33 Bin 963 İşletme ve Kişiye Yaptırım Uygulandı - 'Cinsiyet Ayrımının Kaldırıldığı' Berlin Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER