Beyrut'taki Patlama Sonrası Hükümetten İlk İstifa Geldi

Lübnan Enformasyon Bakanı Manal Abdussamed Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa etti.

Beyrut'taki Patlama Sonrası Hükümetten İlk İstifa Geldi

Lübnan Enformasyon Bakanı Manal Abdussamed Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa etti. Bakan Abdussamed, "Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum" dedi

s-576a80b5db5582a5a68f399abbebd540ba24e2
Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen 158 kişinin hayatını kaybettiği, ardından hükümeti hedef alan protestoların başladığı patlamayla ilgili hükümetten ilk istifa geldi.Enformasyon Bakanı Manal Abdussamed, televizyonda yayınlan  konuşmasında, "Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum. Kısa vadede değişim olacağı yok. Beyrut Limanı'ndaki felaketten sonra halkın beklentilerini karşılayacak bir durum kalmadığından hükümetteki görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstifa eden milletvekili sayısı 5

s-fbab5fd2d531138afb7ece022b03360c3d1298
Öte yandan ülkenin resmi haber ajansı NNA, milletvekili Nime Efram'ın da Beyrut'u sarsan şiddetli patlamaya tepki olarak istifa ettiğini aktardı.Böylece Lübnan'da Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa eden milletvekili sayısı 5'e yükseldi.

Beyrut'ta dün çok şiddetli protesto gösteriler düzenlenmişti

Lübnan'da Protestolar Büyüyor: Göstericiler Çok Sayıda Bakanlık Binasına Girdi -

Kentte yaklaşık 300 bin insan evlerinden oldu

s-2400678fb2a3b0bbdd2babe7c4565c279c17e4
BBC'nin aktardığına göre bir dizi ülke çoktan Beyrut'a milyonlarca dolarlık yardım sözü vermiş durumda. Ancak BM ajansları daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.Beyrut'taki pek çok eve su ya da elektrik sağlanamıyor ve gıda konusunda sıkıntı yaşanacağı endişeleri hakim. Ülkede Kovid-19 vakalarında da artış yaşanıyor ve patlamadan önce de Kovid-19 vakaları nedeniyle yoğun baskı altında olan hastaneler yaralılara yetişmekte zorlanıyor.Lübnan halkı, yaşananlarda hükümetin 'ihmali olduğunu' söylüyor ve siyasileri 'yolsuzluk yapmakla' suçluyordu. Patlamadan zarar gören mahalleleri ziyaret etmek isteyen iki Lübnanlı bakan halk tarafından bölgeden kovulmuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER