Beyza Buldağ Tutuklandı...

Boğaziçi protestoları sebebiyle gözaltına alınan Beyza Buldağ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Beyza Buldağ Tutuklandı...

Boğaziçi protestoları sebebiyle gözaltına alınan Beyza Buldağ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Buldağ'ın "Cumhurbaşkanına hararet" ve "halkı düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla tutuklandığı aktarıldı. 

s-5bfd10673099b235474f2fb4c3d7d61982ffea
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi protestolarıyla ilgili gözaltına alındı. İstanbul’a getirilen Buldağ’a savcılık sorgusunda, Boğaziçi Dayanışması Twitter hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hararet” ve “halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik” suçlamalarını yöneltildi. Suçlamalara gerekçe olarak ise Buldağ’ın telefonu ile @boundayanisma hesabı için verilen telefon numarasının sonunun 12 ile bitmesi gösterildi. Savcılık ifadesi tamamlanan Buldağ, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Buldağ'ın tutuklanmasına karar verdi.

WhatsApp kurduğu gerekçesiyle evi basıldı...

s-e5547e341f7f9be7a42a21b2597b091ef1ba8d
Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin "kayyum rektör" Melih Bulu'ya karşı yürüttüğü protestolarla ilgili İzmir Buca ilçesinde bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) İstanbul İl Gençlik Örgütü üyesi Beyza Buldağ’ın bilgisayarına ve telefonuna el konuldu.SDG’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstanbul il gençlik örgütü üyemiz Beyza Buldağ'ın evi Boğaziçi protestolarıyla ilgili WhatsApp grubu kurduğu gerekçesiyle basıldı, arkadaşımız gözaltına alındı. Arkadaşımızın nerde olduğunu açıklayın, derhâl Beyza'yı serbest bırakın!” denildi.

Cumhurbaşkanına açık mektup nedeniyle hakaret suçlaması yöneltildi.

s-5240cdeed25820d97b5a52d1f8a954da7e1129
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde savcılık sorgusuna alınan Beyza Buldağ’ın, Boğaziçi Dayanışması (@boundayanisma) hesabını yönettiği iddia edildi.Buldağ’a Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdığı “12. Cumhurbaşkanına açık mektup” sebebiyle “Cumhurbaşkanına hararet”, hesaptan yapılan diğer paylaşımlar nedeniyle ise “halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik” suçlamalarını yöneltildi.Avukat Özgür Urfa suçlamalara dayanak olarak ise @boundayanisma hesabının kurtarma telefonu olarak verilen numaranın sonunun 12 ile bitmesi olduğunu söyledi.Avukat Urfa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hesabın kurtarma telefon numarasının son iki hanesi 12 ile bittiği gerekçe gösterilip Beyza'nın da telefon numarasının 12 ile bitiyor olması dışında dosyada hiçbir tespit bulunmuyor” diye yazdı.Savcılık ifadesi tamamlanan Buldağ, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Buldağ'ı tutukladı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER