Big Ben Kulesi 5 yıl sonra yeniden çaldı

Dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saati ve İngiltere'nin başkenti Londra'nın en ünlü mimarilerinden olan Big Ben Kulesi, 5 yıllık tadilatın ardından yeniden hizmete girdi ve çanları yeniden çaldı. Yaklaşık 1000 farklı parçası değiştirilen tarihi Big Ben Kulesi'nin saati .

Big Ben Kulesi 5 yıl sonra yeniden çaldı

Dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saati ve İngiltere'nin başkenti Londra'nın en ünlü mimarilerinden olan Big Ben Kulesi, 5 yıllık tadilatın ardından yeniden hizmete girdi ve çanları yeniden çaldı.

Yaklaşık 1000 farklı parçası değiştirilen tarihi Big Ben Kulesi'nin saati ve çanı, I. Dünya Savaşı'nın bitiş tarihi olan 11 Kasım'da yeniden hayat buldu. Kuledeki mekanizmanın 1 hafta test edildikten sonra her pazar günü iş akışına devam edeceği aktarıldı.

2017 yılında bakıma alınan Big Ben kulesi için  hemen yanı başında bulunan Westminister Parlamento Binası'ndaki milletvekilleri ve İngiliz halkı büyük bir kalabalık oluşturmuş ve yas tutmuştu.


96 metre yüksekliğe sahip Big Ben Kulesi'nin çanları 2017'den bu yana İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıktığı 2021 yılında ve Kraliçe II. Elizabet'in geçtiğimiz eylül ayındaki vefatında olmak üzere 2 kere istisnai olarak çaldı. 

Big Ben'in çanı yaklaşık olarak 13.7 ton ağırlığında ve görevliler kuleye işitme kaybı yaşamamak için özel kulaklıklarla çıkıyor. Kulenin tüm tadilat işlemleri için beş sene içerisinde 80 milyon pound harcama yapıldı.

Yapımına 1845'te başlanan kulenin ismi 26 Haziran 2012 tarihinde kraliçenin tahta çıkışının 60. yılı onuruna parlamentonun aldığı kararla "Elizabet Kulesi" olarak değiştirilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER