Bilal Erdoğan'dan Yoksulluk İçin Çözüm Önerisi: 'Zekat Verilirse Fakir Fukara Kalmaz'

Katıldığı bir programda zekatın önemine ilişkin konuşan Bilal Erdoğan, Türkiye'nin dünyada en fazla dış yardım yapan ülke olduğunu söyledi ve "Zekat verilse dünyada fakir fukara kalmaz" dedi.Diyanet Vakfı'nın zekat için en güvenilir kanallardan biri olduğunu savunan Erdoğan, .

Bilal Erdoğan'dan Yoksulluk İçin Çözüm Önerisi: 'Zekat Verilirse Fakir Fukara Kalmaz'

Katıldığı bir programda zekatın önemine ilişkin konuşan Bilal Erdoğan, Türkiye'nin dünyada en fazla dış yardım yapan ülke olduğunu söyledi ve "Zekat verilse dünyada fakir fukara kalmaz" dedi.

Diyanet Vakfı'nın zekat için en güvenilir kanallardan biri olduğunu savunan Erdoğan, "Dünyanın en zengin ülkesi olmayabiliriz ama gönlü en zengin ülkesiyiz” ifadelerini de kullandı.

Bilal Erdoğan'dan Yoksulluk İçin Çözüm Önerisi: 'Zekat Verilirse Fakir Fukara Kalmaz'Bilal Erdoğan'dan Yoksulluk İçin Çözüm Önerisi: 'Zekat Verilirse Fakir Fukara Kalmaz' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Diyanet TV’de yayımlanan ‘İyilik Vakti’ programına katılarak şunları söyledi;"Zekat gibi bir emri olan dine mensup olmak ne büyük bir bahtiyarlık düşünebiliyor musunuz? Yani 'malının bir kısmı senin değil' diyor Allah. Malının bu kısmı senin değil, bunu bir şekilde sahibine iletmek durumundasın. Sorumluluğu da senin. En doğru kişiyi bulacaksın, en doğru kanalı bulacaksın. Gerçekten bütün dünyada zekatın uygulandığını düşündüğünüz zaman fakir fukara kalmaz. Hepsinin hesabını kitabını yapan insanlar anlatıyor. Ve Diyanet Vakfı gibi güvenilir bir kanaldan bu zekatları ulaştırmak hem Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine hem de dünyanın bir çok tarafında. Hani 'sesimizi duyan yok mu' diyen birçok mazlumlar var dünyada ve Türkiye artık kişi başına dünyada en fazla dış yardım yapan ülke noktasına gelmiş, hamdolsun. Diyorum ya bazen, dünyanın en zengin ülkesi olmayabiliriz ama gönlü en zengin ülkesi biziz demektir. Bu onu gösteriyor."

Ayrıca bakınız

Herkesin Alabileceği Bir Şey Değil! Bilal Erdoğan 'PlayStation' Yorumu Tepkilerin Odağında - Türkiye Uzay Ajansı Başkanı, Astronot Yerine Önerdiği İsmi Açıkladı: Fezagir - TikTok Yayını Tepki Çekmişti! Şehitlere Hakaret Ettiği Öne Sürülen Kadın Gözaltına Alındı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER