Bilim İnsanları Uyarıyor: Aynı Anda İki Farklı Varyanta Yakalanmak Mümkün

Dünya çapında 4 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs, mutasyona uğramış türleriyle de ölüm saçmaya devam ediyor. Sıkı önlemler alarak normalleşme sürecine tekrar başlayan Belçika’da bilim insanları, aşı olmayan 90 yaşındaki bir kadına geçen aylarda h.

Bilim İnsanları Uyarıyor: Aynı Anda İki Farklı Varyanta Yakalanmak Mümkün

Dünya çapında 4 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs, mutasyona uğramış türleriyle de ölüm saçmaya devam ediyor. Sıkı önlemler alarak normalleşme sürecine tekrar başlayan Belçika’da bilim insanları, aşı olmayan 90 yaşındaki bir kadına geçen aylarda hem Alfa hem de Beta varyantının bulaştığını duyurdu. s-fddd925e382854f60d93170d6b832972b0ae96
Diken'in aktardığına göre Belçika’da yaşayan 90 yaşındaki bir kadın, aynı anda, ilk olarak Britanya’da görülen Alfa ve Güney Afrika’da görülen Beta varyantlarına yakalandı. Mart ayında hayatını kaybeden ve aşı olmadığı belirtilen kadının doktorları, varyantları iki farklı kişiden aldığını düşünüyor.Hayatını kaybeden kadının, vaka analizini bu yılki Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi’nde yapan bilim insanları, iki varyantın da bulaştığı benzer vakalar olduğunun bilindiğini ancak bunun kayda geçen ilk olduğunu belirtti.Ocak ayında, Brezilya’daki bilim insanları, iki kişinin aynı anda iki varyantı kaptığını, bunlardan birinin Gama olduğunu açıklamıştı. Portekiz’de ise bir Kovid-19 enfeksiyonunu atlatmaya çalışan 17 yaşındaki bir kişinin başka bir varyanta yakalandığı duyurulmuştu.Kongrede, Belçika’da hayatını kaybeden kadının evde birkaç kez düştüğü, hastaneye kaldırıldıktan sonra ise ciddi solunum sıkıntısı çektiği, test sonuçlarının iki farklı varyant sonucunda hastalandığını ortaya çıkardığı belirtildi.

Aşıların etkinliği konusunda endişe yaratıyor

s-07ca2d30783bb0c9b8da50d1fcf281126bd3f8
Konu üzerine araçştırma yapan ekibin başındaki, Belçika’daki OLV Hastnesi’nden Dr Anne Vankeerberghen şunları söyledi: “O dönemde bu varyantların ikisi de -Alfa ve Beta- Belçika’da görülüyordu. O nedenle iki kişiden farklı iki varyant kaptığını düşünüyoruz. Tabii net olarak kimden, nasıl bulaştığını bilmiyoruz. Kadının yalnız yaşadığını ancak bakımına yardımcı olmak amacıyla evine giden kişilerin olduğunu biliyoruz. Durumunun hızlıca kötüleşip hayatını kaybetmesinde iki varyantın da bulaşmasının etkili olup olmadığını söylemek ise zor.”Dünyada 4 milyonu aşkın can alan virüsün, yeni varyantlarının ortaya çıkması özellikle aşıların etkinliği konusunda endişe uyandırıyor.

Son dönemde Delta varyantına yakalananların sayısı artarken varyantlara bir de Lambda eklendi.

Delta Varyantı Bitmeden Yeni Kabus! Dünyada Lambda Paniği
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER