Bill Gates'in sevgilisi Kızıl Ajan'ın arkadaşı çıktı

Dünyanın en zengin insanlarından Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in “gizli aşkı” olarak gündem olan Rus briç oyuncusu Mila Antonova'nın yeni ortaya çıkan bir fotoğrafı büyük ses getirdi.

Bill Gates'in sevgilisi Kızıl Ajan'ın arkadaşı çıktı

Dünyanın en zengin insanlarından Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in “gizli aşkı” olarak gündem olan Rus briç oyuncusu Mila Antonova'nın yeni ortaya çıkan bir fotoğrafı büyük ses getirdi. Bill Gates'in ilişki yaşadığı iddia edilen Antonova'nın, ünlü Rus casusu Anna Vasilyevna Chapman'la bağlantılı olduğu iddia edildi.

Birleşik Krallık'ın (BK) önde gelen tabloid gazetelerinden Daily Mail, Chapman ve Antonova'nın birlikte göründüğü bir fotoğraf paylaşarak, iki kadının birbirini tanıdığını iddia etti.

Gazete, New York şehrinde çekildiğini savunduğu fotoğrafı nasıl bulduğunu ya da karenin ne zaman çekildiğini yazmadı. 

BK'nin tanınmış gazetelerinden Telegraph da fotoğrafın kaynağının tespit edilemediğini aktardı.

"Kızıl ajan" lakabıyla da tanınan ve asıl adı Anna Vasilyevna Kuşçenko olan 41 yaşındaki Chapman, FBI'ın yürüttüğü operasyonla 2010'da yakalanmış, aynı yıl ABD - Rusya arasındaki mahkum değişimi programı kapsamında ülkesine gönderilmişti. Chapman, Rusya'nın Dış İstihbarat Servisi (SVR) için çalışıyordu.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) geçen hafta yayımladığı haberinde, fuhuş ağı kurmaktan hüküm giyen Jeffrey Epstein'in Antonova'yla ilişkisini öğrenince Gates'e şantaj yaptığını ileri sürmüştü. 

WSJ'ye konuşan ve kimlikleri açıklanmayan kaynaklar, Gates'in Antonova'yla 2010'da tanıştığını iddia etti. YouTube'da aynı yıl yayımlanan bir videoda Antonova'nın, o dönem Melinda French Gates'le evli olan Microsoft'un kurucusuyla oynadığı briç maçını anlattığı da görüldü.

67 yaşındaki Gates'le 39 yaşındaki briççinin ilişkisinin ne kadar sürdüğü ve ne zaman sonlandığı tam olarak bilinmiyor. Gates, eşi Melinda'dan 2021'de ayrılmıştı.

WSJ'nin haberine göre Antonova, internetten briç eğitimi verdiği Bridge Planet projesine fon bulmaya çalışırken Gates'in danışmanı Boris Nikolic aracılığıyla Epstein'le tanıştı. Antonova ve Nikolic, Epstein'le ABD'nin New York kentindeki evinde Kasım 2013'te buluştu. Fakat Epstein, buradaki görüşmede Antonova'nın yatırım talebini reddetti. 

Antonova, projeyi sürdüremeyince yazılımcı olmak için eğitim almaya karar verdi ve aralarında Epstein'in de olduğu birkaç kişiden para istedi.

Antonova, WSJ'ye San Francisco'daki Hack Reactor okulunda eğitim almak için para istediğini, Epstein'in de talebi kabul ederek doğrudan okula para yatırdığını söyledi. Briççi ayrıca 2014'te Epstein'in kendisine New York şehrinde sağladığı bir dairede kaldığını da ifade etti.  

WSJ'nin haberinde, Epstein'in bu dönemde ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan Chase'le ortak bir yardım fonu kurmaya çalıştığı belirtildi. Gazetenin incelediği belgelerde fonun kurulmasının Gates'in desteğine bağlı olduğu görüldü. Ayrıca Epstein'in fon için görüştüğü JP Morgan Chase'in yöneticilerine attığı e-postalarda kendisini Gates'in yakın danışmanı olarak tanıttığı da ortaya çıktı.

Haberde, Epstein'in 2017'de Gates'e e-posta göndererek, Antonova'nın yazılım eğitimi için ödediği parayı kendisinden istediği belirtildi. Gazeteye konuşan kaynaklar, Epstein'in ilişkiyi bildiğini ve Gates'e şantaj yapmaya çalıştığını ileri sürdü. Gates'in sözcüsüyse teknoloji milyarderinin Epstein'e hiçbir ödeme yapmadığını savundu.

2008'de reşit olmayan bir çocuğa fuhuş yaptırma suçuyla ilk hapis cezasını alan ve toplamda 13 ay hapis yatan Epstein, bu olayın ardından "pedofil milyarder" diye anılmaya başlamıştı. 

Epstein, 2019'da hakkındaki suçlamalar nedeniyle yeniden girdiği hapishanede ölü bulunmuştu. Ölüm nedeni intihar olarak açıklanmıştı. (Independent Türkçe)

Kızıl Ajan'ı beğenmedi!

 

''Kızıl ajan'' Türkiye'ye gelecek

 

Efsane yatırımcıya Bill Gates fırçası!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER