BM: Pakistan, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, şiddetli sellerden etkilenen Pakistan'a ziyaretinde, iklim değişikliğinde ciddi bir rolü olmamasına karşın iklim değişikliğinin sonuçlarından en çok etkilenen ülkelerden birinin Pakistan olduğunu savundu.Sel felaketi ile mücadelede halkın "mu.

BM: Pakistan, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, şiddetli sellerden etkilenen Pakistan'a ziyaretinde, iklim değişikliğinde ciddi bir rolü olmamasına karşın iklim değişikliğinin sonuçlarından en çok etkilenen ülkelerden birinin Pakistan olduğunu savundu.

Sel felaketi ile mücadelede halkın "muazzam çabasını", sivil toplum örgütlerinin, hükümetin ve silahlı kuvvetlerin çalışmalarını takdir eden Guterres, "İnsanlık doğaya savaş açtı ve doğa karşılık veriyor. Ancak doğa kördür. Kendisine karşı savaşa daha fazla katkıda bulunanlara karşılık vermiyor" ifadelerini kullandı.

'Doğa yanlış hedeflere saldırmış gibi'

Pakistan'ın iklim değişikliğinde ciddi bir rolü olmamasına rağmen iklim değişikliğinin sonuçlarından en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Guterres, daha fazla karbon emisyonu yapan ülkelerin bu durumu görmesi gerektiğine işaret etti.

The Express Tribune'un aktardığına göre Guterres, "Doğa yanlış hedeflere saldırmış gibi. İklim değişikliğinden daha fazla sorumlu olanlar, bu tür zorluklarla yüzleşmek zorunda kalmalı" dedi.

30 milyar dolarlık zarar

Sellerin 30 milyar dolar değerinde zarara neden olduğunu belirten Guterres, uluslararası desteği harekete geçirme zamanı olduğunu vurguladı.

Başbakan Şahbaz Şerif ise sel mağdurları için sağlanacak "her kuruşun" şeffaf şekilde harcanacağını ve mağdurlara gideceğini söyledi.

1400 insan öldü

Kurtarma ve yardım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve insanların güvenli yerlere taşındığını aktaran Şerif, ülkesine destek veren ülke ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle yaklaşık 1400 insan hayatını kaybetti, milyonlarca kişi selden etkilendi. BM ve Pakistan, muson yağmurları nedeniyle yerlerinden edilen milyonlarca insan için 160 milyon dolar acil fona başvuracak.

Pakistan'daki sellerin maliyeti 12.5 milyar dolar

 

Katar'dan, sel felaketinden etkilenen Pakistan'a yardım

 

Nebati'den Pakistan'a destek mesajı

 

Bakan Soylu ve Bakan Kurum Pakistan'da

 

Türkiye'den Pakistan'a yardım eli: 10'uncu uçak da ulaştı

 

Pakistan'da mahkeme İmran Han'ın geçici kefalet süresini uzattı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER