Bodrum'da Orman Yangını Mazıköy'e Kadar Ulaştı

Bodrum'da alevler 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkiine de yayılmıştı.

Bodrum'da Orman Yangını Mazıköy'e Kadar Ulaştı

Bodrum'da alevler 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkiine de yayılmıştı. Yangın nedeniyle iki mahalle büyük oranda tahliye edildi. Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, "Herkesin çok dikkatli olması lazım. Burada nefes almakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

s-43b96c614c080a9754c1c9baa20c44936a32fb
Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde başlayan yangınlar, birçok mahalleye sirayet etmiş durumda... Bölgede beş yıldızlı otellerin yanı sıra bazı mahalleler tahliye edildiYangının etkisini artırması üzerine beton şirketlerine ait 30 mikser ile 5 polis TOMA'sı da söndürme çalışmalarına destek olurken vatandaşlar da yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

'Bugün iyice kontrol altına alınmış olacak'

s-b14d04696784ab5c2492df0b152eafa786bc94
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sabah saatlerinde Twitter hesabından bir video yayınladı ve Bodrum'daki yangınla ilgili son gelişmeleri aktardı. Aras şu ifadeleri kullandı:
"Yangının başladığından 19 saat sonra tekrar aynı bölgedeyiz. Yangın buradan İçmeler tarafına yayılmıştı. Yangın geç saatlerde kontrol altına alındı. Sabah yaptığımız denetlemelerde burada yeniden bir alevlenme gördük. Müdahaleyi yapmak için buraya geldik. Arkadaşlar müdahaleleri yapıyorlar. Söndürmeye başladılar. Kontrol edilebilir nitelikte şu anda, çok fazla değil. Bayır bölgesindeki yangına da müdahale etmeye çalıştık ancak o kadar çok yayıldı ki birden bire oradan Gökpınar, Gökpınar üzerinden Yukarı Mazı ve Gökbel ve Milas tarafında Beyciler bölgesine yayıldı. Ancak tüm gece biz bölgedeydik. Özellikle Yukarı Mazı ile tahliyeye başladık. Aşağı Mazı’da, İnce Yalı, Taşlı Yalı’da tahliyeleri gerçekleştirdik. 20’ye yakın tekne geldi, 1100’e yakın insanımızı tekneye bindirerek tahliye ettik. Şu anda o bölgede yangın devam ediyor. Bugün itibariyle helikopterler çalışmalarını tamamladığında yangın iyice kontrol altına alınmış olacak."

Milas'taki yangın Ören'e ilerliyor

s-1a07ad16f63e22048dcf5318ca6802cf665b85
Yangın, rüzgarın da etkisiyle Milas'ın 85 haneli Mazı Mahallesi ile Bodrum'a bağlı 60 hanenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi'ne ulaştı. Mumcular-Mazı yolu trafiğe kapatıldı.Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Twitter'daki hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Yukarı Mazı'nın tahliye edilmeye başlandığını söylemişti. Buradaki yurttaşların, Aşağı Mazı'ya gönderileceğini dile getiren Başkan Aras, "Bodrum'dan teknelerimizi organize ettik, vatandaşlarımızı tahliye etmek istiyoruz" demiştiEkiplerin yangına müdahalesinin sürdüğünü anlatan Aras, Mazı, Çökertme ve Armutçuk mahallelerinin tehdit altında olduğunu söyledi, "Herkesin çok dikkatli olması lazım. Burada nefes almakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mazı'ya ulaştı

s-183032100a3761a09cffdc45188aab4daf1d04
Sabaha karşı 2.30 sularında bölgeden gelen haberlere göre; Milas'ın kırsal Beyciler Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Bodrum'a bağlı 60 hanenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi ile 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkiine ulaştı. Yangın nedeniyle iki mahallenin büyük kısmı tahliye edilirken, alevlere çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Çevredekilerin de destek verdiği söndürme çalışmaları sürüyor.Başkan Aras, "Bodrum Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter, yangına havadan karadan müdahaleye devam ediyor. Bodrum Belediyesi'nde kriz masası oluşturuldu. Tüm imkanlarını seferber ederek yangın söndürme çalışmalarına müdahale ediliyor" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER